Grassen

 We gaan het eens heel anders doen in onze tuin, geen buxus meer, er gaan grassen in. Omdat we hier natuurlijk een deel van het jaar niet zijn moet het onderhoud van de tuin wel makkelijk blijven en die grassen leek ons wel wat. Ik hoop dat het mooi zal staan maar dat weet je eigenlijk pas over een jaar of wat als de planten tot volle wasdom gekomen zijn. 

We hebben voor drie verschillende soorten gekozen: Zegge, Lampenpoetsersgras en Prachtriet.

Terwijl ik in Drenthe was heeft Mart niet stilgezeten. Hij heeft alle buxus uit de grond gehaald en afgevoerd. Zo gauw ik gisteren thuis kwam met de auto heeft hij een deel ervan naar het afvalstation in Gouda gebracht en vanmorgen is hij er nog een keer geweest. Op de terugweg nam hij nog wat zakken tuinaarde mee dus we kunnen beginnen. 

Het plan was om dat vanmiddag nog te doen maar Floor kwam langs voor een niemendalletje en we bleven lang zitten kletsen en Bas heeft zijn schoonouders op bezoek en vroeg of we ook even langs kwamen voor de gezelligheid. Werk kan wachten, kinderen gaan voor.

Reacties

 1. Groot gelijk, veel te leuk dat jullie zo'n goede relatie hebben met jullie kinderen, de tuin komt nog wel een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal in denk ik want hier in de buurt zag ik ook al verschillende tuinen waar de buxus uit ging en waar nu grassen staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een goede keuze. Ik zie het vaker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk toch he, zulke spontane gezelligheid. Altijd fijn met en bij de kinderen. Goed weekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij moeten ook aan de buxus vervanging. Gras is mooi, in de lente en in de herfst ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me een mooie keuze, in alle jaargetijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo gaat dat hier ook, als een van de kinderen er is gaan de plannen de kast in... Ben benieuwd hoe de grassen jullie gaan bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lampepoetsersgras is mooi maar staat ook op een lijst van invasieve exoten oftewel ongewenste cq verboden plantensoorten: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/invasieve-exoten/unielijst-invasieve-exoten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grassen zijn in elk jaargetijde zeer interessant. Wij hebben lampepoetsergras vlakbij onze voordeur gehad. Stond echt prachtig, maar werd helaas veel te groot. Superlastig op die plaats. Daar hadden we beter over na moeten denken. Op een gegeven moment moesten wij die knots meer dan halveren en dat was a hell of a job. Op die plek staat nu een kleiner soort esdoorn. Die is goed in de hand te houden. Ik wil er maar mee zeggen: kijk uit waar je hem neerzet. Maar zo te zien zal het bij jullie zo'n vaart niet lopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.