Red Bull Strandrace


 Het was vroeg vanmorgen en het regende maar deze opa en oma stonden toch om half negen in Den Haag op een voetbalveld waar kleinzoon Sebas speelde. Het was een mooie wedstrijd die winnend afgesloten werd. Daarna met Sebas naar huis, wij zouden een paar uur oppassen. 

In heel Scheveningen kon je het overal horen, de Red Bull strandrace was bezig. Nou interesseert motorsport me weinig maar ik wilde dit spektakel toch weleens zien, het was voor ons tien minuten lopen vanaf het huis van onze zoon. Op de bovenste foto zie je een deel van het traject, er werd toen even niet geracet, op deze auto na dan.


Hier gaan de motoren richting de pier waar ze onder door gaan en op de foto hieronder komen ze net weer tevoorschijn en moeten ze meteen een bocht nemen.


Op die plek ging het nogal eens mis want als ze de bocht te krap namen kwamen ze in een grote berg zand terecht en gingen ze om. Ja, en dat kost tijd om die zware motor uit het zand weer op zijn wielen te krijgen. 

Dit is natuurlijk fysiek heel zwaar, de deelnemers moet dan ook minimaal 16 jaar oud zijn en zijn ze tussen de 16 en 18 jaar dan moeten ze een ouderverklaring insturen. Ook zijn ze verplicht om een KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) licentie te hebben.


Ik kan me voorstellen dat je als jonge knul helemaal uit je dak gaat als je hier aan mee kan doen. Vooral dat hele stuk even vol gas langs die waterlijn rijden lijkt me echt kicken.
Reacties

 1. Ik snap ook best dat het leuk is, zeker als je jong bent. Maar het lijkt me nou niet bepaald bevorderlijk voor het milieu, net zo min als een Formule 1 race. Of begin ik een ouwe zeur te worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal zeker niet bevorderlijk voor het milieu zijn, maar dat is autorijden en vliegen ook niet…..en zo kan ik nog wel even doorgaan.

   Verwijderen
 2. Een leuke gelegenheid om sportfoto's te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat uurtje op het strand is beslist niet milieuonvriendelijker dan de files waar we ons iedere ochtend in begeven. En hier beleven niet alleen de rijders plezier aan, maar ook de toeschouwers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had geen idee dat daar zoveel belangstelling voor was, drommen mensen.

   Verwijderen
 4. Op een andere blog zag ik ook al foto’s voorbij komen. Leuk, voor een keer dan, om zo’n spektakel mee te maken

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.