Rondje Beijersche


Prachtig weer gisteren dus er moest weer eens gewandeld worden. Dichtbij deze keer want we hadden geen zin om de auto ervoor te starten, we hoeven hier maar het huis uit te stappen en zitten na een paar minuten in de 'boerenkant' zoals we dat altijd noemen.

We begonnen in Benedenkerk aan de andere kant van de provincialeweg. Hier staan in de dubbele buurt veel boerderijen maar ook kleinere huisjes die ik soms net zo mooi vind. Veel van de boerderijen doen geen dienst meer en zijn verbouwd naar woonhuizen.Het viel op dat er nog ontzetten veel koeien in het land liepen. Het gras is door het mooie weer nog aardig groen en omdat het nog niet veel geregend heeft is het ook nog niet al te nat voor de beesten. Van dat graadje nachtvorst hebben ze geen last.

Na Benedenkerk liepen we langs een enkele buurt, Benedenheul en aan het eind daarvan sloegen we rechtsaf, de Elzenkade op. Deze ka komt uit in Achterbroek en daar weer een lange rij boerderijen, de meesten in prima staat.Het laatste buurtschap is 't Beijersche waarvandaan we weer naar de provinciale weg lopen, die oversteken en langs de Goudseweg naar ons dorp lopen. Het was half vijf en het begon goed koud te worden. Thuis wachtte een lekkere pan soep.


Reacties

 1. Niks veranderd sinds wij weg zijn uit de Krimpenerwaard. Toch alweer een krappe 25 jaar geleden. Leuk én herkenbaar voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er veranderd niet zoveel hier op het platteland. Er wordt wat vernieuwd en soms een huis bijgebouwd.

   Verwijderen
 2. Wat lopen jullie ver! Heel bekende plekjes voor mij... kijk er nu toch weer met andere ogen naar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is inderdaad wel een pittige wandeling maar hij blijft heel mooi.

   Verwijderen
 3. Prachtig, en fijn dat je zo vanuit huis weg kunt wandelen. Dat kunnen wij ook. Al ga ik vaker met de fiets, man wandelt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man had 's morgens al gefietst, gaat snel douchen, eet en paar boterhammen en gaat dan met mij wandelen. De lieverd!

   Verwijderen
 4. Dat mis ik hier wel, het water... Wat is dat, die zwarte schuine overkapping bij foto nummer drie. Een van de vele mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier water genoeg, Sjoerd. Die zwarte overkapping is een boenhok, boven het water.

   Verwijderen
  2. Ik dacht al aan een botenstalling, niet dus...

   Verwijderen
 5. Moe maar voldaan thuis komen en weten dat er warme soep gegeten kan worden maakt het toch een heerlijke dag. En dan nog mooie foto's toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Hallo Marhty
   Leuke blog heb je . Dank dat je mijn blog 'n bezoek bracht. Ik ken Stolwijk erg goed, we hebben er tot in 2019 enkele jaren 'n huisje gehad op recreatiepark De Kooy. Wij wonen er niet zo ver vandaan, namelijk in Capelle aan de IJssel. Mooie polder hoor de Krimpenerwaard.
   Groet Kees.

   Verwijderen
  2. Kees, wat leuk dat je zo dichtbij woont. Ja, wij zijn blij met onze woonplek. Een fijn dorp in een prachtige polder.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.