The Children Act

Dit is een foto van Emma Thompson die een prachtige rol speelt in de film The Children Act die wij gisteravond in het filmhuis van Gouda zagen. Bertie zag hem eind september al, wij waren nog in Frankrijk en toen ik er bij haar over las ben ik in de agenda van Filmhuis Gouda gaan kijken. Daar stond de film voor oktober-november op de agenda dus ik heb direct kaartjes gereserveerd.


Ian McEwan die het scenario schreef is ook de schrijver van het boek. Ik las ooit On Chesil Beach van hem is dat liet een blijvende indruk bij mij achter.

Dit verhaal gaat over de gerespecteerd rechter Fiona Maye, zij behandelt familierecht. Waar zij voor komt te staan willen wij nooit meemaken, laat staan er een uitspraak over doen. Maar zij doet dat, heel kundig en weloverwogen. Haar huwelijk loopt niet zo lekker en dan krijgt ze ook nog eens in haar werk met een zaak te maken die heel ingewikkeld in elkaar steekt. Een jongen, nog net geen 18, geeft aan geen bloedtransfusie te willen terwijl hij zonder zal sterven. Hij en zijn ouders zijn Jehova's Getuigen en die mogen geen bloed van anderen accepteren. Zie hier het dilemma.

Wij vonden het allebei een schitterende film, alleen al door het spel van Emma Thompson. De zaal zal helemaal vol en je kon merken dat iedereen onder de indruk was. Het is dan ook een beladen onderwerp. Hierbij de trailer:

Reacties

  1. Pffff. Zo pakkend! En zo'n steractrice! Ik ga meteen eens kijken waar en wanneer die film hier ergens wordt gespeeld. Ik las het al bij Bertie maar het was me intussen ontgaan. Dankjewel om de ouwe "lady" hier er weer aan te herinneren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons in het filmtheater wordt de film volgende week dinsdag vertoond en ik ga zeer waarschijnlijk kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me een zeer aangrijpende film.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.