Poppenmoeder

'Saar wil graag accessoires voor Barbie (kleertjes, meubels). Originele items zijn best prijzig. Misschien te koop bij de 2e hands winkel?' Dit stond in het mailtje wat ik van schoondochter kreeg na mijn vraag wat Saar graag voor Sinterklaas wilde krijgen.

Dat van de tweede handswinkel vond ik geen slecht idee dus vanmiddag even naar de Dorcas in Bergambacht gereden en ik kwam tevreden terug. Helaas geen meubeltjes, die kon ik nergens ontdekken maar twee prachtige Barbies. Die linker ontdekte ik nog op het laatste moment en die kon ik echt niet laten liggen. Wij hebben een kleindochter die gek is op glitter (haha, ze heeft het niet van mij) dus deze Barbie zal zeker hoog scoren.

 Nog wat leuke kleertjes die schoon waren en niets mankeerden.

 Op een andere plank zag ik deze zak met allerlei kleine spulletjes liggen die volgens mij ook bij het Barbiegebeuren horen, dus hup, ook maar mee.

 En deze wat kleinere poppetjes vond ik zo leuk dat ik ze voor dat geld echt niet kon laten liggen. 

Mijn jongste zus heeft een vriendin die werkt in een grote kringloopwinkel en zij gaat voor mij ook nog op zoek naar Barbiespullen. Waarschijnlijk laat ik daarna een deel van de spullen hier, heeft Saar weer eens wat nieuws als ze hier komt.

Saar is een echte poppenmoeder en ik kijk dat met verbazing aan. Onze dochter had dat echt helemaal niet, poppen interesseerde haar geen zier. Ze had wel een paar Barbies en die kwamen te voorschijn als haar nichtje Stephanie kwam logeren. Zo gauw die weg was werden de poppen in de kast gesmeten en dat was dat. 

Reacties

 1. Met die barbies zou ik nog wel willen spelen 😆😆 Sint heeft vast veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig hoe dat werkt bij oma, moeder en kleindochter. Ik had niks met poppen laat staan met barbies en mijn dochter ook al niet. Dus hier is nog nooit een barbie in huis geweest. Maar ik snap wel dat kinderen het leuk vinden en dat Saar ervan gaat genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed geslaagd. En zeker leuk om ook wat van die spullen bij jullie te laten, wij hadden ook speelgoed bij mijn oudres liggen, dat was elke keer weer als nieuw voor ze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb Saar en Luuk laatst naar de buurvrouw gestuurd met houten puzzels voor haar kleine kleinkinderen en voor hen haalde ik wat nieuwe 'oude' van de zolder.

   Verwijderen
 4. Ik vind Barbies heel leuk, zelf nooit gehad. Maar mijn dochter vind er niks aan en Anna ook niet geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn tijd waren de barbies nog heel duur, daar was bij ons geen geld voor.

   Verwijderen
 5. Goed geslaagd Sinterklaas. Wat zal Saar blij zijn. Zelf was ik een echt poppenkind, onze dochter maar een beetje maar de drie kleindochters weer wel. Al is het nu alleen de zesjarige Juliet nog die 'moedert'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij had natuurlijk alleen zussen, misschien had dat invloed.

   Verwijderen
 6. Dan heeft Saar het vast van haar moeder... Ik vind het leuk als meisjes met poppen spelen, maar je kunt het niet afdwingen hè.. Heeft Saar al een barbiehuis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij haar moeder thuis waren ze met drie meisjes, daar zal zeker meer met poppen gespeeld zijn. Saar is een beginnende barbiemoeder dus ze heeft nog geen barbiehuis.

   Verwijderen
 7. Leuk dat Saar ook een echt meisje, meisje is. Vaak zie je dat verschil niet echt meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In ons gezin is dit helemaal nieuw dus we vinden het allemaal erg leuk.

   Verwijderen
 8. Heerlijk, dat gefrutsel met de Barbie. Ik heb zeker tot mijn 12e daarmee gespeeld

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze dochters hadden dat ook niet met die barbie's. Ik zelf eigenlijk ook niet echt alhoewel ik ze wel had. Mijn vriendinnen hadden er en tja dan kom je niet echt achterblijven (dacht ik toen nog) Samen werd er dan waarschijnlijk wel even mee gespeeld. Ik gaf jaren geleden al mijn oude barbies en toebehoren weg aan een kindertehuis hier in de buurt. Of dat goed besteed was, weet ik niet echt. Wel dat ik nu toch een beetje spijt ervan heb.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.