Todos Lo Saben

De film begint met een familiereünie, met een bruiloft als directe aanleiding. Als Irene (Carla Campa), de dochter van Laura (Penélope Cruz) en Alejandro (Ricardo Darin), ontvoerd wordt, zijn de festiviteiten abrupt klaar. De familie is vermogend, tenminste, dat denkt men en er wordt een flinke som geld verlangd. Familievriend en ex-man Paco (Javier Bardem) loopt voorop in de zoektocht naar Irene maar wordt geconfronteerd met geheimen uit het verleden.

Todos Lo Saben is de nieuwe film van tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhade. Het is een psychologische thriller. De zaal zat vol, echt stampvol dus de verwachtingen waren blijkbaar hoog.

Maar jammer, wij vonden de film matig. Het eerste kwart deel als de familie samen komt was warrig, ik snapte de familierelaties niet meteen, kan ook aan mij liggen hoor, ik wordt tenslotte ook een dagje ouder.
Als je dan eindelijk weet wie bij wie hoort begint zo'n beetje de bruiloft waarop de dochter van Laura wordt ontvoerd. Die bruiloft is wel een mooi stuk, veel Spaans gezang en dans, lekker temperamentvol, dat had van mij wel langer mogen duren.
Verder ga ik niet vertellen maar die ontvoering en alles wat daarop volgt komt niet echt uit de verf, dat was teleurstellend.

Wij gingen af op de trailer die we een week of twee daarvoor in het filmhuis zagen. En die trailer vind ik, als ik hem nu weer terug zie, echt goed. Dus ik laat hem toch maar zien.

Reacties

 1. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze het niet geweldig vonden. Dus het lag niet aan jou. Ik pas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig ik vond hem prachtig maar noem het in mijn gedachten een kijkfilm, dat is voor mij een film waar niet veel in gebeurd maar wel heel prettig is om naar te kijken. De mooie mensen, het landschap, de taal, de muziek. Ik ben dol op dat soort films, geen schrikmomenten of andere dingen die heftige emoties oproep. Was bang dat mijn man er niets aan zou vinden maar die vond hem ook mooi. We hebben in het weekend de muziek opgezocht en zitten luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, zo zie je maar hoe verschillend een film beoordeeld wordt, hetzelfde met boeken natuurlijk. Mijn man vond het niets, ik vond hem mooi en dat heb ik in mijn beoordeling door midden gedeeld. Vooral over de muziek had ik wat meer moeten vertellen, want die was inderdaad prachtig.

   Verwijderen
 3. De trailer is in ieder geval aanlokkelijk. Misschien dan om ooit eens op netflix te bekijken. Dan kan je hem zonder schuldgevoel afzetten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan kijk je hem wel uit hoor, Kris. Zie de beoordeling hier boven van Pourqoi pas.

   Verwijderen
 4. In ieder geval een film die je een kans moet geven als ik dit allemaal lees.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.