Dalmatier-schapen

We maakten een verleden weekend met dochter Floor de wandeling waar we een stukje voor in de auto moeten, zij wilde die graag eens lopen na onze enthousiaste verhalen erover. Zij loopt veel met twee vriendinnen, lange wandelingen, keurig op gepaste afstand maar met zijn drieën in de auto willen ze niet en aangezien ze met ons een huishouden vormt stapt ze wel bij ons in de auto. 

En weer hebben we genoten van het weer en de prachtige polder. En natuurlijk ook van het vee in de weilanden en de vogels. Dit dalmatier-schaap met haar lammetjes vonden we zo leuk.


Gelukkig was de ka hier breed en konden wij en de koeien elkaar makkelijk passeren. De keer ervoor toen we hier liepen kwam één koe en dan ook nog de allergrootste recht op me aflopen. Ik ben nooit bang geweest voor koeien maar na mijn ervaring met een dolle ezel verleden jaar weet ik dat zo'n groot lijf je binnen een tel naar de grond heeft gewerkt. Snel schoof Mart tussen de koe en mij en het beest deed een paar passen opzij en liep onverstoorbaar verder.

Op deze twee laatste foto's is goed te zien dat het Zuid-Hollands Landschap hier hele percelen grasland heeft vernat en er  hoger, kruidenrijk gras laat groeien. Ideaal voor weidevogels.


Reacties

 1. Foto's waarop nauwelijks of helemaal geen bebouwing te zien is, geven zo'n heerlijk gevoel van ruimtelijkheid. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me heerlijk wandelen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat een bijzondere schapen, die heb ik hier nog nooit gezien.
  Het is daar prachtig om te wandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful photos and a nice place to wa. I never seen or heard of Dalmatian sheep before. Thanks for sharing and have a lovely evening.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hebben we toch een mooi land hè. Frankrijk is mooi hoor, zeker jullie plekje daar. Maar met een zonnetje is het hier ook fijn. Leuk dat je ons steeds van die mooie foto's laat zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.