Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsen in de Krimpenerwaard

 Op de fiets dus vandaag en dat ging wonderwel goed want eigenlijk ben ik niet zo'n fietser. Mijn lijf voelt zich prettiger bij lopen maar doordat het prachtig weer was met bijna geen wind durfde ik het wel aan en het ging prima. Vanuit ons dorp fietsten we een stukje langs de provinciale weg en gingen toen de Koolwijkse buurt in waar ik deze prachtige boerderij op de foto zette.

Tussen de weilanden door richting het Loetbos. We zijn vroeg, er is bijna geen mens te zien.

 Een reiger langs de kant van de sloot. Het is net een oude heer die een beetje sacherijnig de boel zit te bekijken. Terwijl ik met deze foto bezig was belde mijn kapster Lenny met de vraag of ik een afspraak wilde maken. Nou en of ik dat wilde en ik zei dat ik erg blij was met haar telefoontje. Ze begon te lachen, 'iedereen is nu blij met me'. Ik heb een afspraak voor volgende week vrijdag gemaakt, erg fijn.

 Het Loetbos is in 1950 aangelegd en is 10 km lang. Het ligt tussen Bergambacht en Krimpen aan de IJssel langs de Loet, een oud veenriviertje. Wij kwamen hier vroeger vaak met onze toen nog kleine kinderen en het zag er in die tijd heel anders uit. Jonge bomen met heel veel ruimte er tussen, duidelijk een aangelegd bos. Daar is nu niets meer van te zien.

 Op mooie plekjes staan banken en op een daarvan aten we onze boterhammen op, lekker met een kop koffie uit de kruik die we mee namen in de fietstas.


Op de voorgrond koolzaad, daarachter het geel van de boterbloemen en het bruin rood van de zuring wat nu de weilanden kleurt. Het zou een schilderij van van Gogh kunnen zijn.

Reacties

Emie zei…
Leuk, die reiger. Ik vind het ook altijd het oude mannen met een beetje onverzorgd haar en een bitse uitdrukking. Ze vliegen hier nog wel eens op ooghoogte langs ons raam en dan zijn ze ineens wel sierlijk.
Marlou zei…
ha Marthy,

Vaders doel!
Wat een gave naam...
En wat een heerlijke frisse oer-hollandse foto's!

groetjes en prettig weekend,
Marlou
Marleen zei…
Het is nu ook zó mooi buiten. Superleuke foto van die reiger, echt een verstoorde blik ;)
Wat een leuke tocht én fotoverslag ervan.
Bertiebo zei…
Ik moet lachen om die reiger, die kijkt ECHT chagrijnig
Sjoerd zei…
Lang heb ik moeten wachten om een foto van een reiger te kunnen maken, nu heb ik op een paar weken een plakboek vol... Mooie foto's van jullie tocht.
Bill zei…
Such beautiful photos and sights. A grumpy heron, LOL.
Have a wonderful weekend!
In de weer zei…
Mooie omgeving !
miekequilt zei…
Wat mooi daar. De naam van de boerderij is prachtig en je foto's ook. Jullie zullen wel vaak stilstaan omdat jij iets op de foto wilt zetten.
Marthy zei…
Hihi, Mart is gelukkig erg geduldig, Mieke.
Het zou zeker een schilderij van Van Gogh kunnen zijn! Wat een beauties van een foto's, Marthy.