Mooi geel

 Na de dotters zagen we nu overal de gele lis in de polder. Mooi, die lange smalle bladeren met daarboven een gele bloem zo aan de slootkant. We wandelden gisteren in gezelschap van zwager Kees en schoonzus Anja, onze vaste wandelmaatjes. Apart in de auto naar de parkeerplek gereden vanwaar we begonnen en tijdens de wandeling wat afstand gehouden, we vonden dat wel kunnen.

Lijkt het nu zo of is de natuur dit voorjaar uitbundiger en mooier van kleur dan  andere jaren. Ik verbeeld me dat dit een soort troost is voor de mens, een troost in deze moeilijke tijd. 
Wij genieten er in ieder geval met volle teugen van.

Heel voorzichtig is het koolzaad en het fluitenkruid op zijn retour, maar geen paniek hoor, want er staat nog genoeg.

En er komt wat voor in de plaats, zo gaat dat in de natuur. Op de achtergrond van deze foto  boterbloemen en op de voorgrond de grassen. We zagen nu ontzettend veel verschillende soorten grassen, echt heel mooi. En weet je dat droogbloemen en grassen als decoratie de nieuwe interieurtrend is voor 2020? 

Reacties

Bertiebo zei…
Nee dat wist ik niet, maar het verbaast me niks. Alles komt altijd weer terug, nou ja bijna alles. Toen wij trouwden kregen we een giga droogboeket. Heel mooi. Het heeft jaren stand gehouden. En voor ons raam hingen bosjes strobloemen. Als een soort gordijn
Marlou zei…
Ha Marthy,

mooi... de gele tijd . Daar word ik lekker vrolijk van...

Marlou
Jolande zei…
Mooi al dat geel. Irissen vind ik toch zulke prachtige bloemen.
Emie zei…
En? Zelf ook wat geplukt voor een droogboeket?
Ageeth Mooij zei…
Gedroogde takken van de judaspenning en lampionplant sieren al jaren in de winter ons huis. Ik hou niet zo van trends, want die maken dat mensen andere spullen willen kopen, andere kleuren in huis enzovoort. Gedroogde bloemen gaan lang mee, dat is een voordeel!
Jullie maakten weer een mooie wandeling!
Zelf houd ik niet van geel als kleur, maar buiten staat het, vooral in het begin van de lente, lekker fleurig. Hier langs de Wetering ook grote groepen gele lissen.
Sjoerd zei…
Goudgele bloemen, ik vind dat een hele mooie kleur. Het maakt een mens vrolijk en geeft wat glans aan het leven.
miekequilt zei…
Ik ben het met je eens, soms het lijkt net alsof de natuur ons troost en helpt om deze nare tijd door te komen.
schrijfsels zei…
Mooi dat we nu bewuster kijken naar al het mooie om ons heen. Een van de weinige voordelen van deze vreselijke tijd ....
Marthy zei…
Nog niet, Emie maar ik ben het wel van plan.
Neeltje zei…
Heerlijk, zo'n wandeling.