Hoop...

Deze prachtige clematis zag ik verleden week bloeien op een hek voor een oude boerderij toen wij een rondje Bovenkerk liepen. Ik moest meteen denken aan mijn clematissen in de Franse tuin, die zouden inmiddels ook wel bloeien. Ik heb er net zo een, dezelfde kleur. En nog een donkerrode, ook heel mooi. Alle twee tegen de muur achter mijn border met vaste planten. 

In die border zal het nu wel een rommeltje zijn en dat is eigenlijk nog voorzichtig uitgedrukt. Alle plantenresten van afgelopen winter zijn niet weggehaald en het onkruid heeft daar ondertussen lekker zijn gang kunnen gaan. 


Het gras is niet gemaaid en het tweede terras en de jeu de boules baan zullen vol onkruid staan. En in de moestuin staat niets, Ja, veel hoog onkruid maar geen lekkere groenten en mooie bloemen.

Zullen we nog een kans krijgen om daar wat aan te gaan doen? We hebben nog steeds hoop dat uiteindelijk ook Frankrijk de grenzen open gooit over een paar weken. Zo niet hebben we er alle begrip voor, met mensenlevens valt niet te spotten en die tuin ligt er volgend jaar ook nog wel. Weliswaar wat overwoekerd maar des te groter de uitdaging om er weer wat moois van te maken.

Reacties

 1. Ik hoop het heel erg voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Au. Ondanks alle begrip voor de situatie en ons relativeringsvermogen doet het wel pijn. Je laat je geliefde ( plek) aan zijn lot over...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt erop dat de deur cq grens op een kier staat Marthy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Marthy,

  gaat nog wel lukken, al is het in september.
  Maar het gaat en dan kun jij je mooie clematis begroeten,

  groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat het toch wel pijn doet om je eigendommen aan de natuur over te laten. Natuurlijk gaat de gezondheid boven alles. Maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat het nog wel zal lukken. En dan hoef je je niet te vervelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezondheid gaat voor, en met z'n allen gaan rond reizen in heel Nederland, laat staan heel Europa, verhoogt de kans op besmettingen. Er zit toch niemand te wachten op een 2e golf? Gewoon wachten tot het medisch weer verantwoord is. Geduld is een schone zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een sprankeltje hoop misschien. Wij hebben gehoord dat rond 15 juli de grenzen naar Frankrijk open zouden gaan voor tweede verblijven. Nu nog hopen dat België ook zijn grenzen openzet. En dan gaan we samen met volle moed onze tuinen aanpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een berichtje dat je zeker wat zal opvrolijken, kwam net binnen op mijn lap-top

  Frankrijk wil deze zomer opnieuw toeristen uit het buitenland over de vloer krijgen... als het coronavirus dat toelaat, zo heeft de Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken Jean-Baptiste Lemoyne verklaard. Hij verwacht dat half juni daarover meer duidelijkheid moet zijn.

  In de zomer krijgt Frankrijk normaal 17 miljoen toeristen uit het buitenland over de vloer, maar het land rekent dit jaar vooral op de eigen bevolking om de toerismesector opnieuw op gang te trekken. Toch kijkt het ook naar de landen uit de Schengenzone.

  "Als de strijd tegen het virus zo succesvol gevoerd blijft worden, kunnen we stapje voor stapje het vrije verkeer tussen de lidstaten weer gaan toestaan", aldus de staatssecretaris. Hij richtte zich nog specifiek naar Belgen en Nederlanders: "Tegen de Belgen en Nederlanders, zeker tegen degenen die een tweede huis in ons land hebben, zou ik willen zeggen: wees welkom in Frankrijk."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het vanmorgen ook gelezen, Lut. Het klinkt hoop gevend.

   Verwijderen
 10. Wat prachtig, die Clematis in en op dat hek, dat zie je niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja, die Franse tuin. Je zult er ooit weer een hoop werk aan hebben. Maar dat vinden jullie gelukkig niet erg. En dan mogen wij via jouw blog weer meegenieten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik begrijp de innerlijke drang om tot ginds te gaan. Het ziet er naar uit dat het -wat Frankrijk betreft- niet zo heel lang meer gaat duren. Heel wat mensen staan te popelen om richting Frankrijk te vertrekken. De kinderen hier dromen ook al van een Franse vakantie (sinds lang).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mij baserend op de berichten die ik op internet, belgische en franse televisie zie - en nog steeds in confinement (maar ook al afgebouwd) in FR zijnde - denk ik aan openstellen van de grenzen tussen de europese landen aan 15 juni. DUS - hoop doet leven...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat jullie dit jaar nog wel in Frankrijk komen Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.