Vanuit een kano de natuur beleven

Altijd al heb ik wandelen boven fietsen verkozen. Je beleeft de natuur meer dan op de fiets. Dat komt natuurlijk doordat je dichter bij de grond bent en veel minder snel gaat, daardoor ook meer ziet

Vanuit een kano is dat beleven nog intenser, je beweegt je op hetzelfde niveau als de natuur om je heen.
We kwamen ogen en oren tekort.
De laatste pauze, we hadden nog wat koffie en een koek, de mannen namen een koud biertje.


Op deze foto nog niet echt te zien maar we moesten aan het eind van onze kanotocht een grote plas oversteken om bij de jachthaven te komen en dat is pittig want dan moet je flink door peddelen.  Gelukkig stond er veel minder wind dan de laatste keer dat we die oversteek maakten, het stond nog scherp in mijn geheugen hoe zwaar dat dat toen was.

Een vriendelijke man hielp ons bij de jachthaven aan de kant en vroeg hoe het was geweest Hij deelde ons enthousiasme, met zulk rustig weer en zo weinig mensen op het water moest het een geweldige dag zijn geweest.

Reacties

 1. Vanaf het water bewonder je de natuur om je heen weer op een hele andere manier. Ik vind het altijd erg ontspannend mede door het gekabbel van het water! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me inderdaad heel plezierig om de wereld eens op een ander niveau te bezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zal het heerlijk geweest zijn. Die derde foto van jullie samen is prachtig met al die blauw tinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was er echt weer voor.
  Je tweede foto is mooi genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, ik krijg meteen zin in een vaartocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik deel je kanoplezier ten volle uit een ruime ervaring. Ik heb meer dan 30 jaar lang elk weekend gekanood in de natuur en jaarlijks de vakanties 3 weken lang langs de Zweedse Oostzee kust. Er gaat niks boven kanoën maar helaas nu hebben mijn schouders het opgegeven en is het fietsen en wandelen. Ook fijn natuurlijk. Gewoon vaker gaan kanoën. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je het niet meer kan maar zo fijn dat je kan terugkijken op al die jaren van genieten. Kanoën in Zweden, wat klinkt dat heerlijk!

   Verwijderen
 7. Mijn man had een eigen kano toen hij nog bij zijn ouders in Kinderdijk woonde. Natuurlijk mocht ik mee. Alles ziet er vanaf het water heel anders uit. Ik deel je kanoplezier van ganse harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nederlanders zijn toch echt waterratten! Ik hou meer van het droge. In een boot word ik meteen ziek, van een kano denk ik meteen dat ie omkiepert. :-( Gek voor een sportjuf hé maar komt vast omdat ik pas laat leerde zwemmen. In mijn kindertijd was het dichts bijzijnde zwembad op 20 km, dus het duurde tot mijn 12 vooraleer ik leerde zwemmen. Een echte waterrat ben ik niet meer geworden. Gelukkig heeft de echtgenoot die genen aan de kinderen doorgegeven en is het toch goedgekomen met hen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.