Wandelen in Friesland

We moesten afgelopen maandag om tien uur uit ons huis in Friesland vertrekken maar om dan direct al naar huis te rijden zou jammer zijn, het was prachtig weer. We houden allemaal van wandelen, zelfs Luuk en Saar dus vooruit, een wandeling langs het Tjeukemeer.  Ik besef wel dat het al weer wandelfoto's zijn maar ja, verder is er niet zoveel spannends te doen in deze corona tijd.


We hadden een doel, het gemaal van Echten op de dijk van het Tjeukemeer. Kinderen vinden het leuk om naar iets te lopen wat ze in de verte kunnen zien en die hoge schoorsteen was niet te missen.

Dit was heel mooi. Aan de andere kant van het pad, aan de slootkant had men blijkbaar zaad gestrooid en er was daar een prachtige mengeling bloemen opgekomen.

De kinderen waren al ver vooruit.


Na wat uitleg te hebben gekregen over het beeld wat daar stond wilden Luuk en Saar nog wel verder lopen en dat hebben we gedaan. We hadden een fijn weekend in een leeg Friesland. 

Reacties

Ik wandel graag even mee hoor onder die prachtige luchten.
Sjoerd zei…
Heel mooi, die eerste foto van dat gemaal. een mooie omgeving ook, vakantie in eigen land kan best mooi zijn.
Emie zei…
Heerlijk dat de kleinkinderen ook graag wandelen dat maakt het voor jullie extra plezierig!
Marlou zei…
Ha Marthy,

maar juist wandel foto's zijn zo mooi in deze fijne zonnige dagen.
Alles ziet er zo fris en sappig uit.
Ik geniet er van, hoor!

Groetjes!
Prachtige plaatjes, ik wil wedden dat er ook een schilderij bestaat, waarop hetzelfde te zien is als op de tweede foto!! En dat beeld vind ik echt mooi.
Bertiebo zei…
Wat leuk dat Luuk en Saar van wandelen houden. Dat is echt niet bij ieder kind zo
Neeltje zei…
Prachtige omgeving. Verveelt nooit!
Mooie omgeving. Ik had me verheugd op een week Zeeland maar zal ‘m helaas moeten annuleren vanwege negatief reisadvies. Jammer, maar het is niet anders. Hebben we wel wat om naar uit te kijken ......
Marthy zei…
Bas, hun vader was vroeger van de drie kinderen degene die het liefst mee ging wandelen en hij zag ook van alles, bijvoorbeeld een uilennest hoog in een boom. Luuk heeft dat ook, is echt geïnteresseerd.
Marthy zei…
Wat ontzettend jammer.
Marleen zei…
Wat fijn om daar te wandelen. Vooral de foto met de strook bloemen en de kerk op de achtergrond vind ik prachtig Marthy.
miekequilt zei…
Wandel jij maar lekker door. En laat ons dan maar genieten van de mooie foto’s.
Muggenbeet zei…
Je weet er toch steeds mooie foto's bij te 'schilderen'.