De tijd zal het leren

Blogvriendin Emie zei het gisteren al, het jachtige is uit het leven, mensen groeten elkaar weer. En daar wil ik nog aan toevoegen dat de mensen ook weer tijd nemen om met elkaar te praten. Wij maken het dagelijks mee tijdens onze korte en langere wandelingen, we kletsen wat af. Een rondje Bovenkerk bijvoorbeeld, waar we dan even stil staan en een gesprekje voeren over het water heen met mensen die je kent uit het dorp. 

Maar ook diep in de polder komen we mensen tegen, wildvreemden die daar net zo als wij genieten van de natuur en dat door een gesprekje proberen te delen met ons. 
We vragen mensen met een verrekijker wat er te zien valt en zij vertellen graag wat over de vogelwereld. Op deze manier hebben we al zoveel leuke ontmoetingen gehad.

Ik vraag me alleen af of dit blijft, deze aandacht voor elkaar als de druk van het corona virus afneemt. De tijd zal het leren en tot die tijd geniet ik maar van de vriendelijkheid die ik tegen kom en ervaar als weldadig in een moeilijke tijd.

Reacties

 1. Mijn ervaring is helaas totaal anders

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk ervaren veel mensen het positieve van nu en dan zijn we er zelf bij om het te behouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mijne ook. We wandelen nu niet veel, heb nog steeds last van mn knie. Maar de mensen lijken wel schuw. Sommigen niet te na gesproken,maar de meesten lopen gauw zwijgend door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leef blijkbaar in een ander Nederland.

   Verwijderen
  2. Hey Marthy ik woon niet ver bij jou vandaan in NL dan. Ik heb ook vele leuke ervaringen maar heel eerlijk gezegd had ik die daarvoor al maar nu is het wel zichtbaarder. Mindere leuke ervaringen is de supermarkt, maar verder lijkt alles veel mooier en duidelijker.

   Verwijderen
 4. Het valt me steeds op hoeveel mensen er aan het wandelen, sporten en fietsen zijn en de meeste zeggen heel spontaan een goede dag ��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, we babbelen ook heel wat af, vooral met hondenbezitters als we de vaste ronde langs weerszijden van het kanaal doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zolang er een anderhalve meter grens blijft zal dit wel aanhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zei het al bij Emie, dat van die gesprekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat groeten was mij ook al opgevallen, ik zei het van de week nog tegen Paul. Normaal valt het ons op als we in Wallonie wandelen, sinds de crisis ook in Vlaanderen. Praten gebeurt eigenlijk niet maar dat vind ik niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons is door natuurpunt een mooi gebied geopend en eindelijk kunnen wij nu prachtige wandelingen maken in de natuur. Het lijkt net of we in een andere wereld komen op nog geen vijf minuten lopen van ons huis ......... en inderdaad met leuke, korte gesprekken op afstand. Jammer genoeg zal dit niet blijven duren vrees ik. We zagen het net. Gefrustreerde chauffeurs en fietsers omdat de straat afgesloten was door een ambulance en de mug. En maar mopperen dat ze nu even moesten omrijden. Sommigen zullen het nooit leren, hoe zo eenvoudig het heel mooi en aangenaam kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het gezegde Wie goed doet, goed ontmoet gaat vaak op, maar helaas niet altijd. Maar fijn dat het voor jullie wel geldt, voor mijzelf trouwens ook, maar dat was ook al voor corona.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klopt Marthy. Het lijkt soms of praatjes meer gewaardeerd worden. Laten we er maar mee doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat veel mensen behoefte aan een praatje hebben, Mieke,

   Verwijderen
 12. Nu vonden wij Belgen altijd al dat Nederlanders veel vriendelijker zijn. Wanneer we met de fietsvriendinnen in Nederland op pad zijn, wordt er altijd vriendelijk "Doei" naar ons geroepen. Iets waar je in België alleen maar van kan dromen. En ook de coronatijd doet er niks aan hier. Ik blijf nog steeds stuurse mensen tegen komen op wandeling. Ik knik vriendelijk en wanneer ik geen reactie terug krijg durf ik frank "ook goeiendag" mompelen . Maar vast te stil zodat ze het toch niet horen en ik toch niet frank genoeg ben. ;-) Bij jongste die op de grens met Waals Brabant woont, is het helemaal anders. Daar word je vrolijk van al het vriendelijke "gegoeiendag".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg hier in het dorp altijd iedereen gedag maar nu doe ik het ook buiten het dorp.

   Verwijderen
 13. Volgens mij hebben veel mensen behoefte aan een praatje. Waarschijnlijk omdat ze weinig andere mensen zien. Met onbekenden kun je een hartstikke leuk gesprek hebben.
  Mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.