Behangetje


Als je gaat verhuizen en je moet dat nieuwe huis gaan inrichten en misschien zelfs gaan verbouwen is het heel fijn als je voldoende tijd hebt om over alles na te denken. Wij hadden dat in het Franse huis. Jarenlang als vakantiehuis gebruikt en we maakten doorlopend allerlei plannen over de verbouwing die we ooit gingen doen. Er waren plannen die de ijskast in gingen en er nooit meer uit kwamen. Sommige plannen gingen al heel snel de prullenbak in en sommige bleven en kregen steeds beter vorm.

Ik gun iedereen die tijd maar het zal niet altijd kunnen. In ons geval hebben wij voor onze nieuwe huis wel voldoende tijd en ik merk weer hoe fijn dat is.


Een van mijn plannen is om de slaapkamer en de hobby/werkkamer een behangetje te geven. In de huiskamer houden we het rustig, hoogstens wordt er één wand in een zachte tint gesausd maar de twee andere kamers krijgen een wandje met behang. Schilderen kan Mart als de beste maar van behangen heeft hij niet veel kaas gegeten.

Geeft niet, ons dorp kent twee prima schildersbedrijven en een daarvan gaat dat klusje voor ons doen. Ik mocht naar behang gaan kijken bij zijn groothandel in Gouda en dat heb ik vanmorgen gedaan. Pfff, wat een keus, planken vol met behangboeken, moeilijk om iets te kiezen waar je toch jarenlang tegen aan gaat kijken.

Ik heb mijn keuze kunnen maken. Natuurlijk kan ik nog wat anders kiezen want ik heb voldoende tijd maar mezelf kennende blijf ik hier wel bij. 

Reacties

 1. Heerlijk, behangboeken bekijken! Maar uiteindelijk iets moeten uitkiezen is weer wat anders. Ik ben benieuwd Marthy! Mijn zusje is goed geslaagd bij het Franse merk PaperMint.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk werk, Marthy! Jij gaat voor botanische motieven, zo te zien. Of zijn de afbeeeldingen toevallig gekozen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind die botanische motieven mooi maar heb ze niet gekozen.

   Verwijderen
 3. Wat is er veel te kiezen hè... Maar het is erg leuk om je weg daarin te vinden en iets te vinden dat past bij je stijl. Ik vind dat je een prachtige keuze hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dit eigenlijk niet gekozen, Elizabeth, maar nu ik er nog eens naar kijk......

   Verwijderen
 4. Oh wat een ellende... Ik ben van de werkende partij. Uitzoeken laat ik aan mijn vrouw over. Behangen kan ik zelf en heb ik ook geen hekel aan..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben nog nooit een behang met een motief gehad. Ik vind het eigenlijk best leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er gaat een wereld voor me open, er is zoveel leuks op behang gebied.

   Verwijderen
 6. Er is zoveel te kiezen, lijkt mij heel lastig.
  In ons vorige huis hadden wij 1 muur behangen, en al snel overgeschilderd, het is niet aan mij besteed.
  Op de babykamers hadden we een rand van behang. Bij iedere baby weer een andere kiezen, dat vond ik nog wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk klusje, behang uitzoeken. En dan lekker door iemand anders laten opplakken, goed geregeld, Marthy. Krijgen we het eindresultaat te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk Mieke maar je moet nog wel even geduld hebben.

   Verwijderen
 8. Bladeren is leuk, maar kiezen...... Maar dat is aan jou wel toevertrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze slaapkamer is toe aan een opknapbeurt, misschien wordt het wel behang ipv een kleurtje op een wand

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even aan het idee wennen, kijk alvast eens op internet.

   Verwijderen
 10. Grappig, schilderen kan Mart als de beste, dus komt het schildersbedrijf bij jullie behangen. Trouwens, als je voor vliesbehang kiest, is behangen volgens mij echt voor iedereen een fluitje van een cent, muur insmeren en baan er tegenaan plakken. Veel plezier bij het uitkiezen van behang en alle andere spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij, die altijd alles zelf doen hebben besloten om het behangen en de vloer leggen uit te besteden, Anja. Ik heb een timmermans oog, zie altijd of iets goed recht is maar Mart heeft dat beslist niet. Wij samen behangen, dat wordt oorlog, haha. In het hele appartement een vloer leggen is niet al te best voor de knieën van Mart. En dan kom je tot het besluit om dat uit te besteden. Koste manlief wel wat moeite hoor.

   Verwijderen
 11. Wij hebben nog nooit ergens behang gehad !
  Behang boeken bekijken vond ik vroeger (misschien nu nog wel) erg leuk.
  Ik was vriendin met de dochter van een schilder/behanger en zaten vaak in die boeken te neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In onze eerste woning, een bovenverdieping, hadden we hier een daar een wand behang, heerlijk retro, er zou nu gevochten worden om dat behang.

   Verwijderen
 12. De grootste hobby van mijn Vriendin was kamers herinrichten. Dat deed ze jaarlijks opnieuw. Verven, behangen, wandje hier, een paar gaten boren daar. Ze kon meesterlijk achter radiatoren behangen. Als ze niet kon slapen, bedacht ze veranderingen. Niet bij te benen (-:
  Heel verstandig het e.e.a. uit te besteden. Jullie nieuwe huis wordt vast een paleisje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er ook behoorlijk mee bezig zijn en als ik niet kan slapen krijg ik altijd de beste ideeën op dat gebied.

   Verwijderen
 13. Behangboeken... uren hebben we daar in geneuzeld. Mijn vader was schilder en ging s avonds bij mensen behangen daardoor kwamen er vaak behangboeken in huis. Het ene kinderbehangetje nog mooier als de andere. Mn broers kwijlend boven motor behang...
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat door dat behang opeens allerlei herinneringen naar boven komen.

   Verwijderen
 14. Over 2 weken wordt hier ook behangen, de lange muur wit met paars tintje en de korte donkerpaars, de balken aan plafond zijn taupe.
  Ik zou graag een mooi motief gehad hebben maar die muur heeft een muur van 2x3 dan de hoek om waar een kast zit en dan weer rechts de hoek om en daar zit een deur met smal raampje ernaast en nog een ingebouwde boekenkast, daarvalt een motief dus helemaal weg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wordt moeilijk met een motief maar een mooie kleurencombinatie met verf kan ook prachtig staan.

   Verwijderen
 15. Wij hebben nog nooit behangen. Ja, wel een keertje vliesbehang in de vorige woning van de zoon. Om er dan nadien alsnog over te schilderen. Echt behang met een motief zou ik heel moeilijk vinden om dat mooi te laten doorlopen. Dit was wel een mooie print maar ik lees dat je een andere koos. Benieuwd welke het geworden is maar je laat ons die later vast nog wel eens zien wanneer alles klaar is?
  Nu aan het pakken voor Frankrijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij nemen in ieder geval behang met een motief en daarom ook mag een deskundige dat gaan plakken. Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk of wij volgende week maandag Frankrijk in mogen reizen. Jou wel?

   Verwijderen
  2. Ik had begrepen dat de grenzen dan zeker open zouden gaan voor mensen met een tweede verblijf. Maar omdat ik het nu even nakeek, lijkt het inderdaad geen honderd procent zeker voor Frankrijk. Ik duim voor jullie en ook een beetje voor ons want jouw blogs vanuit de Ardèche zijn voor mij altijd een beetje vakantie. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.