Nog meer kringloop geluk

Zo kom je een half jaar niet in een kringloopwinkel en zo deze twee dagen achter elkaar. Niet helemaal waar want ruim drie maanden geleden hebben we heel veel bij de kringloop gebracht maar toen ben ik niet binnen geweest om te snuffelen. Ik had nog een halve afspraak met nicht Stephanie staan om eens naar Langeraar te gaan en dat deden we op de dag nadat ik in de kringloop in Capelle aan de IJssel was geweest. 

Zag ik meteen het verschil want in de eerste was alles heel ruim, netjes en schoon en dat kon je van de kringloop in Langeraar niet bepaald zeggen. Veel mensen zouden direct omkeren maar voor de echte snuffelaar, vooral Stephanie en ik kan er ook wat van, een waar walhalla.

De oogst van die dag, twee kleine maar mooie vaasjes, daar heb ik een zwak voor. Mijn mooiste vondst was wel dat kleine houten beeldje links, helemaal blij mee.

Dat leuke bruine beertje is een tasje en dat is natuurlijk voor kleindochter Saar, Daar gaat zij blij van worden. Het wordt nog even gewassen en dan zal ik het haar zondag geven, dan gaan wij daar eten en afscheid nemen, hebben we gisteravond al bij de kinderen in Scheveningen gedaan.

En dit heb ik zuiver uit sentiment gekocht. Hoe je het precies noemt weet ik niet maar mijn moeder had vroeger zo'n stelletje en ik vond het altijd mooi, het stond op het kleine dressoir in de voorkamer waar al haar mooie spulletjes op of in stonden.

Het staat nu bij een van mijn zussen, zo gaat dat in een grote familie.
Dit stelletje is kleuriger en ik vond het zo leuk dat het uiteindelijk toch maar in mijn mandje verdween.

Oh, en ik kocht voor maar twee euro per stuk drie puzzels van 1500 stukjes. Voor mijn dochter want die is door de Corona uitbraak verslaafd aan puzzelen geraakt. In het begin zijn er heel wat dozen geruild met vriendinnen die met dezelfde verslaving behept raakten  maar dat houdt ook een keer op. Toen had ze twee lieve tantes die nog genoeg puzzels op zolder hadden staan. En nu, dankzij de kringloop, heb ik haar weer wat voorraad kunnen bezorgen.

Reacties

 1. Volgens mij is het een pindastelletje. Al jouw aankopen kunnen volledig mijn goedkeuring wegdragen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie vondsten weer Marthy. Het beertje is zo schattig als tasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik me niet vergis is dat schaaltje voor bonbons of petit fours. Die presenteerde je daarop en kreeg iedrreen zo'n mini schoteltje . Dan hield je schone handen... en hoefde je je vingers niet af te likken....😀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. petit four stel is voor kleine gebakjes groet olga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marthy, leuk de nieuwe aanwinsten, ja hoor in mijn woonplaats Capelle zijn twee mooie en goede kringloopwinkels en een mindere, ja kan er diverse leuke hebben dingetjes kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, we zijn hier net alles weg aan het doen... Maar leuk dat anderen dat toch anders zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Afscheid nemen? Gaan jullie toch naar La Douce? Je aankopen zijn trouwens schatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn van plan om maandagmorgen te gaan rijden, Mieke.

   Verwijderen
 8. Ik ben dol op rommelige kringloopwinkels. Waarom? Nou daar vind je soms de mooiste spulletjes juist omdat niet iedereen zin heeft om door de andere rommel te kijken. In een mooi opgeruimde kringloop zijn de mooie spulletjes vaak heel snel weg. Ana

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke spulletjes heb je gekocht. Nog even en dan ga je naar het zonnige Frankrijk. Ik weet niet of ik je donderdag nog zie maar nu alvast een hele leuke tijd gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop donderdag al in Frankrijk te zijn, Coby.
   Groet en let op jezelf.

   Verwijderen
 10. Fijn (en ook wel spannend hè) dat jullie nu eindelijk kunnen gaan. Wij zijn al ‘elders’ :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke spulletjes. Hoe kan het toch dat jij nog zoveel ruimte hebt op je kast. Je zou toch denken dat er onderhand niets meer bij kan. Veilige reis hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was een geslaagde dag! Je spulletjes staan leuk zo. Geniet van Frankrijk en over een paar maandjes weer 😊
  Stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi hoor wat je allemaal gevonden hebt. Goed gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige strakke vaasjes !
  Goeie reis a.s maandag en blijf gezond.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.