Doorgaan naar hoofdcontent

Kruisbessen

Twee struiken kruisbessen, afgeladen met kruisbessen. Mart heeft ze in twee sessies 's morgens vroeg geplukt en met zijn allen hebben we ze schoongemaakt. Gezellig hoor, al kletsend onder de parasol. Nu liggen er dus kilo's in de vriezer, ik weet niet hoeveel want ik heb ze niet geteld, maar het zijn er heel veel. Als er nog mensen zijn met lekkere recepten voor kruisbessen, ik hoor ze graag.

Reacties

In de weer zei…
Genoeglijk tafereeltje zal dat geweest zijn.
KnutzEls zei…
Die hadden dus speciaal op jullie gewacht 😁
Petra1945 zei…
Marthy, kruisbes-struiken zullen niet afgeladen zijn met aalbessen.....
Sjoerd zei…
Een echte Limburgse kroezele vlaai van bakken. Heerlijk.
Bertiebo zei…
Hahaha, ik zag het niet. Beetje warm hier
Kan alleen taart bedenken tot nu toe. Maar misschien samen met ander fruit ook geschikt voor jam?
Marthy zei…
Kruisbessen alleen vind ik wat zuur voor jam, ik ga op internet op zoek naar een goed combinatie met ander fruit.
Marthy zei…
Ga een recept zoeken van kroezele vlaai, Sjoerd. Voor alleen het gezellige woord zou je hem al bakken.
Marthy zei…
Zal bij mij ook de warmte wel zijn geweest.
Onliemie zei…
Het enige dat ik ken is de Limburgse Kroenselenvlaai. Vooral die mijn moeder bakte, lekker met bloemsuiker er over. Voor de rest aten we het eigenlijk nooit. Dat wordt veel taarten bakken. :-)
Ja, die kroeisele vlaai wilde ik je ook al aan de hand doen. Vaak gegeten, nooit gemaakt, dus ook geen recept helaas. Is vast wel te vinden op internet
Emie zei…
Ik zag op internet zelfs een hartig sausje met ui en kruisbessen voor bij een vleesgerecht. Geen tijd meer om het voor je op te googelen maar dat kan je vast zelf ook.
Marthy zei…
Ha Michiel. Kunnen we je nog verwaxchten in de Ardèche deze zomer?
Ageeth Mooij zei…
Ze combineren ook goed met kaneel en appels. Heerlijke combinatie in de appeltaart in allerlei variaties.
Marthy zei…
Dat is een goeie, bedankt Ageeth.
Mijn ouders maken er al, zo lang ik mij herinner, kruisbessenjam van.....
Marthy zei…
Ga ik ook doen, Alet maar een deel ga ik mengen met appels en een beetje kaneel, zie het advies van Ageeth.
Op internet zag ik dat je er ook een clafoutis mee kunt maken. Zelf nog nooit gedaan trouwens ;-)
Willy zei…
Wat een mooie oogst. Zo te lezen in vorige reacties kun je er alle kanten mee op.