Kruisbessen

Twee struiken kruisbessen, afgeladen met kruisbessen. Mart heeft ze in twee sessies 's morgens vroeg geplukt en met zijn allen hebben we ze schoongemaakt. Gezellig hoor, al kletsend onder de parasol. Nu liggen er dus kilo's in de vriezer, ik weet niet hoeveel want ik heb ze niet geteld, maar het zijn er heel veel. Als er nog mensen zijn met lekkere recepten voor kruisbessen, ik hoor ze graag.

Reacties

  1. Genoeglijk tafereeltje zal dat geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die hadden dus speciaal op jullie gewacht 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marthy, kruisbes-struiken zullen niet afgeladen zijn met aalbessen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een echte Limburgse kroezele vlaai van bakken. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ga een recept zoeken van kroezele vlaai, Sjoerd. Voor alleen het gezellige woord zou je hem al bakken.

      Verwijderen
  5. Kan alleen taart bedenken tot nu toe. Maar misschien samen met ander fruit ook geschikt voor jam?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kruisbessen alleen vind ik wat zuur voor jam, ik ga op internet op zoek naar een goed combinatie met ander fruit.

      Verwijderen
  6. Het enige dat ik ken is de Limburgse Kroenselenvlaai. Vooral die mijn moeder bakte, lekker met bloemsuiker er over. Voor de rest aten we het eigenlijk nooit. Dat wordt veel taarten bakken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, die kroeisele vlaai wilde ik je ook al aan de hand doen. Vaak gegeten, nooit gemaakt, dus ook geen recept helaas. Is vast wel te vinden op internet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zag op internet zelfs een hartig sausje met ui en kruisbessen voor bij een vleesgerecht. Geen tijd meer om het voor je op te googelen maar dat kan je vast zelf ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Reacties
    1. Ha Michiel. Kunnen we je nog verwaxchten in de Ardèche deze zomer?

      Verwijderen
  10. Ze combineren ook goed met kaneel en appels. Heerlijke combinatie in de appeltaart in allerlei variaties.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn ouders maken er al, zo lang ik mij herinner, kruisbessenjam van.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ga ik ook doen, Alet maar een deel ga ik mengen met appels en een beetje kaneel, zie het advies van Ageeth.

      Verwijderen
    2. Op internet zag ik dat je er ook een clafoutis mee kunt maken. Zelf nog nooit gedaan trouwens ;-)

      Verwijderen
  12. Wat een mooie oogst. Zo te lezen in vorige reacties kun je er alle kanten mee op.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.