Een werkzame dag met vrienden

 Wat is er hard gewerkt gisteren bij ons. Om kwart over negen stonden onze vrienden Annelies en Ernst al bij ons voor de deur na een rit van vijf kwartier. Wij waren toen al een uurtje bezig en met zijn vieren gingen we verder. Mart had al een groot deel van het bovenste terras gemaaid.

Ernst had zijn bosmaaier meegebracht en nam de rest van de terrassen voor zijn rekening en dat is heel wat oppervlakte, hij is er tot het eind van de middag zoet mee geweest.

Annelies en ik hebben eerst de binnenplaats aangepakt. Clematis en roos samen met klimop waren zo ongeremd aan de gang gegaan dat we de ijzeren trap bijna niet meer af konden komen.

De grote hortensia in de ijzeren bak is kort geknipt en gaat naar de ziekenboeg in de moestuin, kijken of er wat te redden valt. De twee planten op de voorgrond waarschijnlijk ook, daar moet ik nog een beslissing over nemen.

Nog een hoop om op te ruimen, Mart heeft wat afgesjouwd. Gelukkig hebben we een terreintje waar we dit allemaal kwijt kunnen, het klinkt vanzelf in.

 Terwijl ik in de border aan de slag ging nam Annelies het tweede terras voor haar rekening. Hoe ze het gedaan heeft weet ik niet maar ze kreeg hem schoon.

En ze maakte ook nog 'even' de jeu de boules baan vrij van onkruid. Wat kan die werken zeg!

Dankzij de hulp van deze onschatbare vrienden zijn we een heel eind gekomen, het grove werk is allemaal gedaan, met de 'fine tuning' zijn we vandaag bezig. 
Bedankt jullie twee. Het was een werkzame dag maar ook een gezellige, als vanouds.

Reacties

Annelies zei…
Het was even flink buffelen geblazen maar we hebben het met heel veel plezier gedaan, hoor! We komen vast nog wel een keertje langs maar dan om te kijken hoe het er nu bij ligt. Tot gauw weer en geniet intussen van jullie heerlijke plek daar!
(ha ha, had je geen charmantere foto van mij kunnen plaatsen dan deze woest kijkende vrouw: dit zorgt voor een flinke deuk in mijn ego!!!)
Bertiebo zei…
Nee hoor, ik denk alleen maar: wat een leuk mens!
Sjoerd zei…
Super zo'n charmante hulp en een Bosmanmaaier. Jullie kunnen in ieder geval weer even vooruit.
Onliemie zei…
Zalig dat je zelfs in Frankrijk vrienden hebt die een handje komen toesteken. Toffe foto van Annelies. Niks woest kijkend. Inderdaad een lief mens lijk ze me. Heb nu trouwens haar blog ontdekt en ga zeker lezen bij haar. Alle Frankrijknieuws hier zeer welkom. Wat hou ik toch van dit land. Ik hoop dat wij ook nog even kunnen deze zomer. En bravo voor het harde werken.
Emie zei…
Zulke vrienden zijn goud waard! Het overzicht op het erf is terug, de rest komt nu ook goed.
KnutzEls zei…
Dat is al flink onder hsnden genomen. Fijn zulke vrirnden. En binnen no time ziet alles er weer mooi en bloeiend uit met de hulp van wat watrr en zon.
miekequilt zei…
Wat een goede hulp zeg. Hopelijk hebben jullie morgen geen spierpijn.
Marthy zei…
En dat is het, Bettie!
Jolande zei…
Ik vind het ook een leuke foto. Wat fijn dat jullie zulke vrienden hebben Marthy.
Willy zei…
Fijn dat jullie hulp hebben gekregen. Ook gezelliger om zo samen de klus te klaren.
Elizabeth zei…
Wat is dat heerlijk, zulke vrienden en de hulp die ze gaven! Je zou er anders toch bijna niet doorheen zien...
Geweldige opstart zo. Mooie vriendendienst van Annelies en haar man.
In de weer zei…
Prima foto hoor, de werklust straalt er vanaf.
Echte vrienden zijn het !
Zo, dat schiet even snel op. Fijn is dat, zulke hulp erbij. En ook nog gezellig, wat wil een mens nog meer.
Fijn om hulp te krijgen en ook nog eens veel gezelliger om samen de klus te klaren.
Ik denk precies hetzelfde: wat een leuke vrouw op die foto. Ook leuk om te zien want volg ook haar/hun blog en zo vaak zie ik haar niet op een foto! Fijn dat jullie zo veel bereikt hebben.