Zwemplek

 Net zoals in Nederland is het warm hier maar ik denk beter uit te houden. Droge warmte en op onze hoogte  van 650 meter vaak met een windje. Die hoogte zorgt er ook voor dat het 's avonds gaat afkoelen, dat slaapt lekker.

Gistermiddag gingen we even afkoelen aan het water, we hebben zwemplekken genoeg in ons riviertje. Deze goddelijke zwemplek ligt maar tien minuten rijden bij ons huis vandaan. Het water is koud maar heerlijk schoon en fris, we hebben alle vier gezwommen, flinkerds die we zijn.😏

 Vanaf de brug moet je naar beneden klimmen, best wel even een ding voor de ouder wordende mens maar ik krijg het nog steeds voor elkaar. In Nederland zou er al lang een trap zijn gemaakt maar daar doen de Fransen niet aan. Als je wilt zwemmen klim je maar naar beneden, punt. Het heeft wel iets.

Er zaten nog wat meer mensen verspreid over de rotsen maar druk was het niet. Het is nog geen hoogseizoen en verder is het nog maar de vraag of het nu door de corona echt druk zal worden. Wij wonen hier niet bepaald in een toeristische streek. Gelukkig maar.

Reacties

Onliemie zei…
De perfecte vakantieplek. Geen toeristen... let maar op ... daar komen we. Uit met de rust. ;-)
Ik wou dat ik daar nu ook kon induiken. Het lichte briesje hier geeft niemendal verkoeling. En het is warm! :-(
Emie zei…
Goed hoor, dat geklim en gezwem. Jullie wonen in het paradijs.
KnutzEls zei…
Alleen het kijken geeft (een beetje) verkoeling 😂
Jolande zei…
Heerlijk zo'n zwemplek en fijn dat het klimmen nog goed gaat.
Ool fijn dat het 's nachts afkoelt.
Wij zijn in het gelukkige bezit van een zwembad in de tuin en alhoewel ik het overdag nu te heet vind om echt te zwemmen is het wel lekker om voor het naar bed gaan even af te koelen.
Ik kan vrij slecht tegen de warmte hier, slaap slecht en voel me met de dag meer moe worden en kijk dan ook reikhalzend uit naar de periode dat we de zomers hier kunnen ontvluchten.
Marleen zei…
Ziet er zalig uit. Heerlijk om zo een beetje verkoeling te zoeken.
In Nederland wordt alles plat geharkt. Andere landen pakken dat gelukkig anders aan. Dat klauteren over de rotsen hoort er gewoon bij! Prachtige plaatjes en een verrukkelijk zwemplekje.
Sjoerd zei…
Ik vind het heerlijk hier. Maar voor de omgeving zou ik wel eens even willen ruilen. Alleen 900 km rijden is me wat ver met dit weer.
Bertiebo zei…
Wat een fantastische plek en wat fijn dat jullie zo genieten