Doorgaan naar hoofdcontent

Dat ging heel snel.....

 Er moest nodig wat leuks op mijn tuintafels, het was maar een dooie boel daar. Ik kocht voor het tafeltje onder de keukenramen twee kleine helleborussen. Ze zijn fris groen en er zitten al veel bloemen in, ik hoop er veel plezier van te hebben. 
De andere planten kwamen mee uit Frankrijk maar stonden nog steeds op een plek in het grind waar ze neergezet waren toen we thuiskwamen. 

 En voor de grote tafel aan de andere kant van het huis zag ik deze mini bessenstruikjes staan in een rek bij de supermarkt. Nou, die mochten wel mee in mijn kar. Wat dennenappels erbij gelegd en het ziet er weer aardig uit. Als ik nu uit de achterramen kijk zie ik tenminste wat kleur.


Want hier zit niet veel meer kleur meer in. Hartstikke dood, alles opgevreten door de rupsen van de buxusmot. Wij gingen dit jaar op 2 april naar Frankrijk en toen was er nog niets aan de hand, alles nog groen. Toen we op 9 mei terugkwamen voor een weekje was het al gebeurd, het zag eruit alsof er een zwerm sprinkhanen over heen was gegaan. 

Dit is niet de enige buxus in onze tuin, er staat nog veel meer en alles gaat eruit. We zijn al druk bezig met te bedenken wat er voor in de plaats komt.

Reacties

Sjoerd zei…
Ilex is een goede keuze, die heeft geen last van de buxusmot
Elizabeth zei…
Ja, dat staat heel erg gezellig! Een beetje kleur doet zoveel... ik mis dat ook in de winter.
Jammer van je buxus! Wij moeten hier ook steeds spuiten en eigenlijk vind ik dat gif ook weer niks...
KnutzEls zei…
Bij ons heeft de buxus het ook niet gered. Ook nog bedenken wat er voor in de plaats komt.
Erg leuk die bakken, ziet er vrolijk uit!
Wat een plaag, die mot, maar je bakken zijn leuk!
Annelies zei…
Jammer van die buxus hoor. Misschien haagjes van taxus of beukhaag?
Ook leuk!
Marthy zei…
Bij ons viel er niet meer te spuiten, Elizabeth, het was zo snel gegaan.
Marthy zei…
Is er tenminste nog iets leuk in die dode tuin.
Marthy zei…
Het gaat iets heel anders worden, Annelies.
Eerst vond ik het verschrikkelijk dat alle buxus de tuin uit moest, maar het scheelt wel uren (scheer)werk, ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’ ;-)
Hier zijn de buxussen ook helemaal opgevreten. Nog van alles aan geprobeerd te doen maar helaas te laat ben ik bang voor :-(
Marthy zei…
Nou….nu je het zo zegt;-)
Marthy zei…
Verleden jaar al was alle buxus in onze Franse omgeving opgevreten. En er stond echt heel veel.
Onliemie zei…
Mooie potjes. Gezellig allemaal! En oeioei de buxussen. Dat hadden wij vorig jaar aan de hand. Na 3 weekjes vakantie bleef er niets meer over van onze planten. Sproeien zouden we sowieso niet gedaan hebben . Die vergiftigde rupsen zijn een ramp voor de vogeltjes. Wij hebben in het voorjaar nieuw aangeplant en je wil niet weten hoe alles er uit zag na 3 weken vakantie en met een hittegolf. Bijna alles is er weer uit en volgend voorjaar nog maar een keertje opnieuw. Zo blijven we bezig. pffff.
Marthy zei…
Jullie hebben wel heel veel pech. Voor ons geen buxus meer, het gaat iets heel anders worden.
Vera zei…
Dit jaar tijdens de vanantie de zwermen Buxes motten gezien/voelen, want die zitten, liggen en vliegen overal, vooral 's avonds om de lantaarns. Ik had er over gehoord, maar, wist niet dat het zo ernstig is.
Mooi vlindertje trouwens, dat dan wel weer
Marthy zei…
Verleden jaar zwermden ze zelfs in de supermarkt.