Doorgaan naar hoofdcontent

Een oudje

 De stofzuiger moest door het huis na het verjaardagsfeestje van Mart maar de zak was vol en ik kon geen nieuwe meer vinden. Ik vroeg me af of we nog wel nieuwe stofzuigerzakken konden krijgen voor zo'n oude stofzuiger. 
Mart ging het vragen in de twee elektrazaken in ons dorp en ze hadden ze beide niet meer op voorraad maar konden ze gelukkig nog wel bestellen en een dag later waren ze in huis. Ik ging eens rekenen hoe lang we deze stofzuiger van het merk Holland Electro al hadden en ik kwam uit op vijfentwintig jaar. 

Toen kochten we namelijk het huis in Frankrijk en namen de oude stofzuiger, net zo een maar dan een gele, mee naar Frankrijk waar die nog jaren dienst deed. Zo goed worden ze niet meer gemaakt volgens Mart, deze kan nog jaren mee. Ik vind hem eigenlijk te zwaar maar omdat hij sinds onze pensionering altijd zuigt geef ik hem helemaal gelijk, hij kan nog jaren mee.

Reacties

KnutzEls zei…
Zo lang met de spullen doen is toch prima. Voor portemonnee en het milieu!
Marthy zei…
Helemaal gelijk, Els. Je moet natuurlijk ook wel geluk hebben maar wij gaan zuinig met onze spullen om en doen er daarom jaren mee.
Bertiebo zei…
Ja dat is heel mooi! Ik heb een hele oude wasmachine die nog uitstekend wast!
Marthy zei…
Ook daarmee hebben wij veel geluk. Ik ben niet zo goed met koffiemachines en strijkijzers. Die willen bij mij altijd wat mankeren.
Vlimbouter zei…
Oei, 25 jaar. In die tijd heb ik er al wel een vijftal versleten. Maar ik las ergens dat de huidige electronica op zo'n manier in elkaar geflanst wordt dat ze niet langer dan een vijftal jaren meegaan in tegenstelling tot de electronica van enkele tientallen jaren geleden. Misschien is dat dan wel écht zo?
Ik vind het ook altijd fijn als een apparaat lang meegaat. Wij hebben de stofzuiger en de wasmachine overgenomen van mijn schoonouders. Eerst die maar gebruiken tot ze echt af zijn.
Oh dat is wel lang zeg. Maar wij doen er ook best lang mee, nu de 3e stofzuiger in 32 jaar. Bij ons gebeurd er eigenlijk altijd iets mee in de 1e maanden, zoals het afbreken van een beugeltje of het automatisch oprollen van het snoer lukt niet meer, en daarna houdt-ie het gewoon dik 10 jaar vol.
Onliemie zei…
Oef! Dan ligt het daaraan en niet aan mijn slordigheid! ;-) Alhoewel met honden in huis hebben stofzuigers het extra hard te verduren.
memvan7 zei…
Ik weet niet hoe lang ik mijn stofzuiger heb, geen 25 maar ik denk wel 18. Zuigen doet hij nog prima al moet ik wel weer een keer een nieuwe slang kopen, en een stang en zuigmond zijn ook al eens vervangen. Zuinig doe ik er niet mee, verder 4 katten en 1 hond met redelijk lange haren, een verhuizing en een paar keer verbouwingswerken. Onze magnetron is 27 ook al wordt die dagelijks meerdere keren gebruikt. Andere apparaten leven veel minder lang hier in huis
Sjoerd zei…
Dat is mooi werk, hier willen apparaten nog weleens de geest geven. Zoals laats de koffiezetter... En laten repareren is tegenwoordig duurder dan een nieuwe kopen.
Sinds een jaar gaat hier een robotstofzuiger door het huis, groot voordeel is onder andere dat dat ding geen stofzak nodig heeft
Marthy zei…
Apparaten hebben zeker niet meer de kwaliteit van zo'n 25 jaar geleden. We leven helaas in een weggooi maatschappij.
Marthy zei…
Verbouwingen zijn funest voor stofzuigers. Dan houdt die van jou het zeker lang uit.
Marthy zei…
Ik zou niet weten wat een robotstofzuiger is, daar moet eens een blogje aan wijden, Inge.
memvan7 zei…
Dat verbaast mij ook nog steeds