Doorgaan naar hoofdcontent

Gefeliciteerd

 Deze rolletjes glasvezel liggen voor alle huizen hier in de buurt, ze wachten op aansluiting in de meterkast. Ze liggen er al een half jaar en wanneer ze aangesloten worden is niet bekend. Er werd de laatste weken wel doorlopend gewerkt in zo'n schakelkast aan de overkant van de straat maar verder merkten we weinig. 

Afgelopen week begon onze televisie weer kuren te vertonen, strepen in het beeld. Dit hebben we de laatste jaren al heel vaak gehad, ook het internet doet het dan vaak niet. De oorzaak is een slechte verbinding in de kabel waar telkens naar gekeken wordt maar waar het probleem nooit definitief verholpen is. 

Er was een monteur bezig in die kast aan de straat toen ik een boodschapje ging doen en ik vertelde hem van mijn streperige televisie. Hij sloot de kast af en kwam meteen mee. De aansluitingen in de meterkast werden gecontroleerd, die waren zoals altijd allemaal in orde. 'Heeft u er problemen mee als ik u nu aansluit op glasvezel', zei hij, 'dan zijn de problemen voorgoed verholpen'. 

Graag natuurlijk en hij pakte zijn telefoon en meldde het bij een collega. Hij moest misschien wel door de muur onder de voordeur boren en zijn boormachine lag nog in de auto bij een collega in een ander dorp. Ik trok de garagedeur open en liet hem de plank zien waar al het gereedschap van Mart op stond en ik zei dat daar ook een klopboormachine tussen stond. 

Zijn auto werd naar achteren gereden, hij haalde er van alles uit en begon. Een kopje koffie wilde hij wel maar dat dronk hij op onder het werken. Hij kon de leiding trekken zonder te boren en liet ondertussen trots een foto's zien van zijn kleine zoontje. 

De stofzuiger moest er aan te pas komen en mijn meterkast werd keurig uitgezogen ook al zei ik dat ik dat zelf wel zou doen. De kruipruimte werd weer afgedekt en de mat werd ook nog even aangezogen. Daarna ging hij met mij naar binnen om de televisie en het internet te contoleren. Alles deed het goed en doet het nog steeds.
Zulke mannen, ze zijn hun gewicht in goud waard!

Reacties

Vlimbouter zei…
En ze zijn uiterst schaars zo'n mannen. Wat een geluk dat je er zo eentje aantrof.
KnutzEls zei…
Dat is mooi, want bij ons is het in de verste verte nog niet voorhanden....😥
Elizabeth zei…
Zo, ze zijn er nog ! Wat een geweldige vent...
Nou, van glasvezel ga je plezier beleven hoor... Ideaal is het...
Wat heerlijk he, zulke mensen die houden van hun werk!
miekequilt zei…
Wat goed en goed geregeld. En nu hebben jullie hopelijk weer goede ontvangst en verbinding.
Marthy zei…
En ik maar denken dat we in ons boerendorpje zo'n beetje de laatste van Nederland zouden zijn wat betreft glasvezel.
Marthy zei…
En zijn ook nog eens gewoon aardig, Jeanette.
Marthy zei…
Alles werkt zoals het zou moeten doen, Mieke.
Zo'n tref, dus jullie lopen nu voor de troepen uit met de glasvezel!
Marthy zei…
Haha, ja, zeker in onze buurt en misschien zijn we wel de eerste in het dorp.
Sjoerd zei…
Daar ben je dan behoorlijk mee gematst... Maar wel mooi dat alles het weer doet.
Emie zei…
Het is je natuurlijke charme waar deze aardige man voor viel. Geweldig zo'n man.
Ik ben al een aantal jaren superblij met de glasvezelaansluiting, had nooit gedacht dat dat zo’n verschil zou zijn met ons schildpad-langzaamaan-internet haha