Doorgaan naar hoofdcontent

Ook in Stolwijk



En ook in Stolwijk is Sinterklaas gisteren weer ingehaald. Toen we kort voor tweeën naar het Dorpsplein liepen was het al heel erg druk daar en overal sprongen Pieten in het rond. Er werd gewacht op Sinterklaas die vanaf een hoog balkon in zijn nachthemd stond te zwaaien.
Hij had in dat huis een nachtje geslapen.

Luuk stond al helemaal vooraan met zijn vriendjes, die hoef je niet meer aan een handje te houden.


De zwarte pieten zagen er prachtig uit, er waren nieuwe pakken aangeschaft en dat was goed te zien.


Alle kinderen mochten natuurlijk, zoals altijd, even bij Sinterklaas komen en kregen een cadeautje.

Gezellig, Luuk en Saar bleven een nachtje bij ons slapen. De kleurplaten die ik aflopen week ergens kreeg kwamen goed van pas, want die gingen, heel mooi ingekleurd, in de schoen voor de kachel. 

Wat blijft het toch een heerlijk feest, zeker als je nog een paar kleinkinderen hebt die nog heilig geloven.

Reacties

Oh wat gezellig, kinderen die de schoen bij jullie zetten. Ik vond dat altijd zo leuk, die gezichtjes 's morgens bij die gevulde schoenen.
Emie zei…
Oh, wat een gezelligheid toch. Mij viel dit jaar op dat er tamelijk veel meisjespieten waren met aangepaste pakjes. Ik zie ze dus ook in Stompwijk. Piet emancipeert vele richtingen op, een goede zaak. Ik moet wel lachen om de sportieve stappers van de Sint.
Die tong...........geweldig!
Onliemie zei…
Dat de pieten in Nederland nog zo zwart mogen zijn! Daar verschiet ik echt van... Ik dacht dat ze enkel nog zo een "beroet"vegengezicht mochten hebben. Gelukkig is de zwartepietenhetze wat bedaard?
Leuk zo Saar bij de Sint. Ze is er precies toch niet helemaal gerust in! :-)
Marthy zei…
Ook in Stolwijk veel meisjespieten, maar ook stoere jongens.
Marthy zei…
Als het moeilijk wordt komt die tong eruit, leuk hè.
Marthy zei…
Ik ben bang dat die zwartepietenhetze nog wel enige jaren aan zal lopen, Kris. Hier in ons kleine dorp lopen er gelukkig niet zulke heethoofden en zal piet nog wel een poosje zwart blijven. Het is hier ook geen punt van discussie, niemandd die er zelfs over praat.
Sjoerd zei…
Mijn kinderen hebben heel lang geloofd in Sinterklaas. Want met de voorspelling dat als ze er niet meer in zouden geloven het dan ook einde kadootjes was hebben we het lang plezierig gehouden voor beiden.
Wieneke zei…
Het is en - hopelijk - blijft een geweldig leuke traditie voor de kinderen. Het zingen bij de kachel (bij een cv radiator is het toch anders hahahaha), de schoen zetten, de ouderwetse liedjes, de spanning van het bij Sinterklaas mogen komen, allemaal heel erg leuk.
Een ontzettend leuk en gezellig feest. Mooi om het samen met de kleinkinderen te beleven!
Marthy zei…
Dat geeft het feest extra glans, Alet.