Canal St.-Martin

Vanaf Belleville namen we een stukje metro om langs het Canal St.-Martin te kunnen gaan wandelen. Het kanaal ligt in het noordoosten van Parijs en stroomt door vier arrondissementen. Het vormt samen met het Canal St.-Denis een verbinding tussen twee delen van de Seine. Zo kan twaalf kilometer van de route over de Seine worden afgestoken.

We hadden ondertussen al aardig wat meters in de benen dus er moest even uitgerust worden en daarom besloten we bij dit leuke restaurant de lunch te gebruiken. Moet je die vrolijke stoeltjes zien, Fransen weten toch hoe ze de wereld moeten versieren.

We liepen eerst een stuk noordwaarts langs het kanaal, staken halverwege een brug over en zagen aan de andere kant dit gebouwtje met die mooie rand net onder het dak. De muurschildering is leuk maar als dit huisje zonder was gebleven met het overige houtwerk in die prachtige kleur groen had ik het mooier gevonden. Achteraf denk ik dat het weleens een trafohuisje geweest kan zijn. (sorry Sjoerd).

Het was er nu rustig maar hier schijnt het 's zomers erg druk te zijn met mensen die langs het water komen genieten op de grote terrassen. 

Rechts van het wandelpad waarop wij liepen het Pavillon Des Caneaux waar je koffie, thee en lunchgerechten kan krijgen maar ook ruimte om te werken en daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Vlak achter het Pavillon zagen we, weer op een klein gebouw, deze prachtige kop en toen ik nieuwgierig aan de andere kant ging kijken zag ik nog een kop maar totaal anders. Die laat ik morgen zien. Wat is Parijs toch verrassend, heerlijk.

6 november 2019

Reacties

 1. Hoewel ik na ons laatste bezoek (toen we bijna in het gevang kwamen) heb gezworen nooit meer naar Parijs te gaan, denk ik daar nu zo langzamerhand weer wat genuanceerder over en als ik dit dan allemaal zie... tja, wie weet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat ik jou met je grote voorliefde voor Londen kan inspireren om toch weer eens naar Parijs te gaan.

   Verwijderen
 2. In het voorjaar deed ik een 'sentimental journey' in Parijs maar een volgende keer ga ik beslist op avontuur . Heel inspirerend jouw blogs over deze magische stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zomers is dit kanaal echt een leuk en gezellig stukje, met picnik-kende mensen en allerlei hippe eettentjes. Maar zo in het najaar, heeft het ook iets romantisch of zo, heerlijk om daar rond te wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een prachtig stukje in november om zo maar even te wandelen, Antoinette, we hebben er van genoten. Het water, de bomen in herfstkleur, heerlijk.

   Verwijderen
 4. Allemaal nieuw voor ons. We moeten er echt volgens jaar weer heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had niet gedacht datik jou wat kon leren over Parijs, Mieke.

   Verwijderen
 5. Haha, nou ja, gemiste kans... Maar de rest maakt veel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou een leuk bloggersreisje kunnen worden......? 😁

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.