Parc de Belleville

We wilden naar boven, naar het Parc de Belleville en daarvoor moesten we stijgen want het steekt maar liefst 108 meter uit boven Parijs. Onderweg liepen we door het Parijse Chinatown met zijn vele eethuisjes en winkeltjes en vlakbij het park zagen we deze muurschildering. We zouden er nog veel meer zien die dag.

Vanaf het Parc de Belleville zou je een geweldig uitzicht op Parijs hebben maar het was niet helemaal helder boven de stad dus echt veel zagen we niet. Maar de Eiffeltoren was wel te zien, die is zo herkenbaar.


Gaf niet hoor van dat mindere uitzicht want ik had het veel te druk met rondkijken op het plein net boven het park. Prachtige muurschilderingen op die pilaren.

Ik had er net twee op de foto toen we gevraagd werden om die plek te verlaten, we waren klaarblijkelijk midden op een filmset beland. Ik heb de jongen hier op de voorgrond nog gevraagd naar de titel van de film maar het briefje waar ik dat opgeschreven had ben ik kwijtgeraakt. Jammer want het was een grote produktie en hij vond het zeer waarschijnlijk dat de film ook in het buitenland gedraaid zou worden. 


Hij gaat in ieder geval over de problemen in een achterstandswijk dus wie weet, kom ik de film ooit een keer tegen in ons filmhuis. Op de achterkant van dit gele hesje staat: 'Un toit c'est un droit!' of te wel 'Recht op een dak!'.

7 november 2019.

Reacties

 1. Wie weet lopen er nog twee leuke Nederlandse figuranten in beeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. En nu maar hopen dat er een glimp van ons is opgenomen en dat deze film de eerste prijs gaat winnen op het filmfestival van Cannes;-(

   Verwijderen
 3. Mijn middelste zit in die wereld, is recent genomineerd als beste cinematograaf op een filmfestival in Oslo, spannend (vind de trotse moeder :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van dit park hoorde ik nog nooit, maar ik ga je bericht bewaren. Misschien kom ik nog eens in Parijs, en dan lijkt mij dat plein met al die schilderingen heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo echt Parijs... dat sfeertje... heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, dat is wat je noemt met de neus in de boter vallen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.