Dag 12 Pasturat - Cahors 24.5 km

De laatste etappe vandaag en die begon al snel met regen dus gauw de capes omgegooid. Ze zijn op de rug extra wijd zodat de rugzak er goed onder valt. We  droegen gewoon de korte broek en een shirt eronder, koud is het niet echt geweest. Het is wel uitkijken geblazen waar en hoe je je voeten neerzet wanneer het regent want er zijn paden met alleen maar grote platte stenen en een uitglijder is dan snel gemaakt.

We kenden ze al van 1992 toen wij een kanotocht hier maakten, deze cruisertjes. Ze zijn te huur en er wordt veel gebruik van gemaakt om een weekje over de Lot te varen.

Aan een zijarm van de rivier een ruïne, dat moet een groot gebouw geweest zijn, maar daar zijn we in deze omgeving ondertussen gewend aan geraakt.

De rivier de Lot kent veel van deze oude, vaak gerestaureerde sluisjes. Ze moeten met de hand bediend worden en al die cruisertjes en ook onze kano toendertijd moeten er gebruik van maken.


We blijven  langs de rivier lopen met af en toe prachtige doorkijkjes. Aan de andere kant veel tuinbouw, ook in plastic tunnels.

Cahors komt in zicht, het eindpunt van onze pelgrimstocht voor dit jaar. Volgend jaar hopen we hier weer te beginnen.

Het is de hoofdstad van het departement Lot. De stad ligt in een meander van de rivier en is bijna helemaal omgeven door water. De ligging is wel speciaal las ik ergens: op een gelijke afstand van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Pyreneeën. 

We komen terecht in een gîte die gevestigd is een van de smalle straatjes van de binnenstad, in een eeuwen oud huis. Met een mooie slaapkamer voor twee personen en een voortreffelijke maaltijd is dit voor nu ons laatste overnachtingsadres.

4 oktober 2019

Reacties

 1. Zuchtzucht! Zelfs bij regen heel erg mooi. En natuurlijk... oranje capes! ;-) Decathlon maar niet in Frankrijk, denk ik? Of doen ze daar ook een beetje Hollands?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige stad Marthy, ik herken het.
  Geweldige prestatie en een mooie plek om volgend jaar weer te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cahors, wat een mooie ligging zo omsloten door de rivier. Als ik hier Cahors roep dan zeggen de kinderen steak met pepersaus en frites! We hebben er een keertje zo lekker gegeten toen we flinke trek hadden. Na jaren weten ze dat nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whow, als ik zo'n ruïne zie begint het bij mij te kriebelen. Die moet ik zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeg Roodkapje waar ga je henen...? ;-)
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Graag zou ik uw foto uit de Kunsthal zwart/wit Picasso meisjesportret willen gebruiken voor een kunstboekje voor kinderen. Zou u mij daarover willen mailen? debieb@ziggo.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk vooruitzicht om hier weer naar toe te gaan volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie tocht en wat leuk dat we mee mochten lopen. Genieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb lekker met jullie meegewandeld en genoten van deze fraaie tocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer genoten van de verhalen en foto's. De Lot en zijn architectuur is mij niet geheel onbekend. Waren er dit jaar ook met de camper. Prachtige omgeving. Hebben een rondje Frankrijk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige wandeling. Je hebt ons echt laten genieten van een mooi stuk Frankrijk. Hopelijk volgend jaar verder.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi om jullie te volgen. Wel jammer dat jullie het in de regen eindigden. Hopen op een zonnige start volgend jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden gelukkig alleen 's morgens wat regen, Alet. We vinden zelf dat we de hele tocht goed weer hebben gehad, op een paar dagen af en toe een buitje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.