Parijs Le Maris III

Leuk hè, deze hoedjes op die palen. De betekenis weet ik niet maar het hartje is veelzeggend. Ze zaten op palen die het trottoir afscheiden van de rijbaan, net zoiets als onze 'Amsterdammertjes'.

 'Kijk nou, zulke badmutsen hadden we vroeger ook', zei ik. Maar toen ik beter keek zag ik dat er een rits in zat, het waren tasjes en dat voor de prijs van 28 euro. Onze badmutsen waren veel goedkoper, dat weet ik zeker. 

 Ik ging niet naar Parijs om te winkelen, ik heb zelfs niets gekocht maar toen we langs deze winkel kwamen in de Rue des Francs Bourgeois herinnerde ik me dat ik er iets over gelezen had. Uniqlo, voordelige, bijzondere mode. Toch even binnenkijken want ik ben altijd in mode geinteresseerd.


Ik vond het gebouw mooier dan de mode die er te koop was. Hier was tot 2002 de Societé des Cendres gevestigd die hier het afval verwerkte dat door juweliers en tandtechnici
werd gebracht. Het afval werd verbrand onder controle van de eigenaar en daarna werd de as vermalen om er de goud en en zilveren deeltjes uit te halen. Het was niet ongewoon dat meerdere kilo's goud uit een hoeveelheid afval werden gehaald.

 Hier struikelde je letterlijk en figuurlijk over in Parijs, elektrisch aangedreven steps. 
'Na de VS maakt de elektrische step ook een opmars in Moskou en Parijs. Slimme ondernemers bieden deelsteps en bijbehorende apps aan om de verkeersdrukte te omzeilen. En maken daarbij handig gebruik van het gebrek aan regelgeving. De vraag is of dit niet tot problemen gaat leiden' las ik op internet.  

Er wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt, prima natuurlijk maar ze worden overal heel slordig achtergelaten. Gewoon neergesmeten op de hoek van een straat schijnt normaal te zijn.


 Mooie papierwerk in een grote boekwinkel. Ik heb er even verlekkerd rondgelopen.

Dit was de Marais en alles wat we tot nu toe gezien hebben was op onze eerste dag. Heerlijk weer, rustig wandeltempo en je ogen de kost geven want er is zoveel te zien in een stad als Parijs. 

6 november 2019

Reacties

 1. Heerlijke dag, en die papierwinkel, kon je je inhouden daar?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In die papierwinkel had ik toch echt iets gekocht hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat word ik hebberig van die papierwinkel! Maar goed dat ie niet in de buurt is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke eerste dag. Het adres van die winkel zou ik graag krijgen, want dat lijkt me echt een winkel waar ik graag heen zou gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een heerlijk stad om op je gemak doorheen te lopen. Ik dacht overigens ook meteen aan badmutsen. Volgens mij waren die vroeger verplicht in ons sportfondse bad

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me heerlijk om rond te neuzen in Parijs. Je hebt ons zulke mooie foto's voorgeschoteld. Als eerste ga ik naar de grote boekhandel (-: Die foto van die badmutsen doet me aan zwemles denken.
  Fijn weekend ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op uitstap naar Parijs? Ik ben duidelijk weer even weggeweest want ook dat heb ik gemist. Leuk hoe je het brengt. En die steps zijn inderdaad een vergif. Denk maar aan de slechtzienden. Die breken hun nek over die spullen die her en der over de stoepen liggen verspreid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij braken af en toe al bijna onze nek over die steps, het is een plaag.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.