Een zonnige dag

De Nederlandse weerman vertelde het gisteravond al na het journaal, hoge temperaturen in Zuid-Frankrijk. Nou, daar kregen wij ook wat van mee, het was hier werkelijk schitterend weer met in de middag zo'n achtien graden. Wij hadden daarom graag gaan wandelen maar dat feest ging niet door want onze verwarmingsman had een berichtje gestuurd dat hij vroeg in de middag zou komen en dat deed hij ook. 

De man was met tien minuten weer weg, probleem opgelost, een kapot zekeringetje. Wij hadden zelf ook al bedacht dat dat het zou kunnen zijn maar we konden de betreffende zekeringen nergens vinden. Schijnt dit bedieningspaneel ook nog zijwaarts te kunnen open klappen nadat je ergens een schroevendraaiertje in steekt. Nergens te vinden in de gebruiksaanwijzigingen die we doorgespit hadden. Er wordt nu een fotootje gemaakt van die zekeringen en zoon Bas gaat die voor ons bestellen. Ondertussen is het weer lekker warm in huis en vooral die warme douche was heerlijk.

Maar we hebben wel genoten van dat mooie weer hoor want we hebben lekker in de tuin gewerkt. Mart heeft een boom gesnoeid en al het hout weggewerkt. En ik ben met een kussentje onder mijn knieën aan het wieden geweest op het tweede terras. Ondanks het worteldoek wat daar onder het fijne split ligt groeit er toch onkruid en aangezien we hier niet aan gif spuiten doen zit er niet anders op dan met het handje te wieden. Voor mij geen straf hoor, ik hou van wieden. Met het zonnetje op mijn rug, in mijn oren het geluid van de kabbelende beek en de vogels zie ik het terras meter voor meter opknappen.


In de namiddag heb ik nog een cake gebakken want wij krijgen vandaag bezoek van vrienden die we een paar maanden niet gezien hebben dus dat wordt weer veel bij praten. 

Reacties

 1. Heerlijk om weer een warm huis en warme douche te hebben en weer wat geleerd, moet je maar denken. Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hè in de tuin bezig zijn, ik deed het vorige week zondag want ja onkruid groeit altijd. Het was windstil dus wanneer je wat bij elkaar moet vegen dan waait het niet allemaal weg. Het was geen 18 graden, dat dan weer niet en deze zondag regende het. Was ook niet zo erg want ivm een verjaardag zaten we heel de dag binnen. Kreeg wel compliment dat onze tuin er zo goed bij lag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na de winter weer eens in de tuin bezig zijn is gewoon genieten, Toos.

   Verwijderen
 3. En zo leer je steeds weer wat bij :-)
  Heerlijk zo'n versgebakken cake.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het verwarmingsgedoe eenvoudig op te lossen viel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker zo'n temperatuur. Hier is het ietsje minder. Nog even en jullie hebben geen verwarming meer nodig daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Marthy, dat moet 'n heerlijke dag geweest zijn. Fijne dagen nog daar.
  Groet kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die cake ziet er niet alleen mooi uit maar smaakte ook nog heel lekker!
  Met of zonder cake, het was weer gezellig bij jullie!
  Lieve groet van die andere Frankrijk genieters.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een echt paradijs daar! Ik voel het zonnetje al op mijn rug branden. Heerlijk. Ook die cake. Lekker.
  Kan niet anders dan gezellig geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees alleen maar goed nieuws en gezelligheid. Geniet van de zon, de visite en elkaar. Het is jullie meer dan gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is dus weer volop genieten! En zelfs onkruid wieden klinkt aantrekkelijk in jouw beschrijving...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig ging het maar om een kleinigheid wat de verwarming betreft en is alles lekker vlug gefixt. En inderdaad hier onkruid wieden in het zonnetje is zeker geen straf maar lekker genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.