Doorgaan naar hoofdcontent

Onze oudste zus

Een week of drie geleden vroeg nicht Stephanie of ik deze foto digitaal had, ze wilde er iets in huis mee gaan doen. Stephanie houdt net als ik van fotograferen en oude foto's, wij zijn daarbij denk ik de enigen in onze grote familie en ik zelf loop ook al met het plan in een eventueel ander huis iets met oude zwart wit foto's te gaan doen.

 Ik had de foto digitaal voor haar maar hij stond op mijn externe harde schijf en ik kwam er pas de avond voor mijn verjaardag aan toe om haar het bestand van de foto te sturen. Of het zo moest zijn want direct de volgende dag zette zij de foto op haar facebook pagina ter herdenking aan haar moeder, mijn zus. Zij overleed die dag, op mijn verjaardag nu veertien jaar geleden. Ik mis haar nog steeds en denk nog veel aan haar, ze komt nog steeds in mijn dromen voor.

Zij is de middelste op de foto, onze oudste zus. Die met al die krullen onder haar hoofddoekje vandaan is de zus die boven me komt en dat bedeesde dingetje met die grote witte strikken ben ik. Dit waren duidelijk onze vakantiekleren want naar de nonnenschool gingen we keurig in rokjes en blousjes.

Reacties

Bertiebo zei…
Zulke foto's zijn goud. Qua foto en qua herinnering
anja zei…
Wat dubbel moet je verjaardag sindsdien zijn. Je berichtje over je verjaardag eerder deze week wekte bij mij de indruk dat je je verjaardag niet "groots" viert. Dat begrijp ik nu beter.
Wat een mooie foto. Ben benieuwd waar-ie terug gaat komen bij Stephanie. En wat jij gaat doen, ik vind het heel mooi, van een eigen foto behang laten maken.
Marthy zei…
Ik vierde dit jaar mijn verjaardag niet omdat ik in de verhuisdozen zit, Anja.
Marthy zei…
Ja, een strook behang laten maken is ook een idee, Jeanette. Bedankt voor de tip.
Sjoerd zei…
Schitterend, ik heb helemaal geen oude foto's meer... Eigenlijk zonde.
Prachtige foto Marthy, ik hou daar ook van
Emie zei…
Ik dacht ook meteen aan een muurvullende foto. Zo'n dierbaar plaatje met fijne herinneringen!
Wat een plaatje van een foto. Sommige mensen blijven je de rest van je leven bij...
Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
In de weer zei…
Prachtig Marthy, mooie herinnering.
Marthy zei…
Ik begrijp dat jij ook net zijn verlies hebt geleden, Mirjam. Sterkte lieverd, ik hoop dat ze vrolijk in je dromen rond zal dollen.
lem zei…
Wat een mooie foto, wat een dierbaar aandenken en herdenken. <3
Een hele mooie bijzondere foto!
Onliemie zei…
Oh was je jarig en heb ik dat gemist? Alsnog een hele fijne verjaardag en een dikke zoen.
Mijn mama stierf op de verjaardag van haar jongste zus. Die werd toen net 80. Eigenlijk een verjaardag om geweldig te vieren. Ik kan nu wel precies onthouden hoe oud mijn tante wordt maar voor haar blijft haar verjaardag toch steeds een droef kantje hebben. Leuke foto van jullie drietjes. Waren jullie met 3 meisjes?
Marthy zei…
Haha, met vijf meisjes en vijf jongens!