Doorgaan naar hoofdcontent

Blij maken

Deze stapel lapjes kwam uit mijn naaikastje, ik blogde hier  eerder over dit kastje wat ik ooit van mijn schoonmoeder kreeg. Toen ik het gistermorgen helemaal leeg geruimd had stuurde ik een appje met deze foto naar vriendin Ineke die al jaren op een naaiclubje zit en zij wist wel iemand die er er blij mee zou zijn. Dat hoor ik graag, ik vind het fijn om iemand blij te maken met spullen die ik weg wil doen. Zondag zie ik mijn jongere zus die in maart voor het eerst oma gaat worden. Een autostoeltjes, een zitverhoger en het kleine houten stoeltje met de rieten zitting waar kinderen en kleinkinderen op gezeten hebben gaat mee in de auto naar haar.

Ja, ik zal het maar vertellen, we hebben ons huis en het winkelpand verkocht en wel aan onze huurder, de huidige fietsenmaker. We zijn er blij mee, het jonge stel met twee kindjes ook en het dorp slaakte een zucht van verlichting toen ze hoorden dat de fietsenmaker bleef.
Eind maart gaan we opleveren en daarna vertrekken we naar Frankrijk. 

We hebben niet zo maar een plekje terug in Stolwijk waar we beslist willen blijven wonen. Er wordt hier weinig gebouwd en er komt ook niet veel te koop. Maar dat zal allemaal wel goed komen, daar hebben wij het volste vertrouwen in.

Reacties

Bertiebo zei…
Jemig, dat is wel spannend. Fijn dat je een stek in Frankrijk hebt en je dus echt op je gemak kunt kijken
Goh dus de kogel is door de kerk. Sterkte met de oplever perikelen, maar dan lekker naar Frankrijk. Komt tijd, komt raad over een nieuwe woonplek in Nederland!
Jan uit Perth zei…
Een belangrijke beslissing, en inderdaad ook spannend. Komt allemaal vast goed!
Wat spannend, vandaar dat er vanalles door je handen gaat aan kinderspullen en stofjes. Succes!
Wat een spannende tijd in het vooruitzicht. Maar ook een mooie. Het is fijn om zelf de keuze van verhuizen te kunnen maken, en niet verplicht door een slechte gezondheid. Succes met opruimen (van een mede-opruimster, niet voor een verhuizing, maar voor wat ''lucht'' in huis).
Marthy zei…
We zijn nu nog samen en samen kunnen we alles aan, Jeanette.
Sjoerd zei…
Proficiat dan, dat wordt nog even spannend. Maar alles sal reg komme, toch...
Emie zei…
En zo gaat de inhoud van kastje na kastje door je handen. Verhuizen is een probaat middel om eens flink op te ruimen. Succes!
Marthy zei…
Spijker op de kop, Emie en oh wat ruimt dat lekker.
Ageeth Mooij zei…
Natuurlijk komt het goed!
KnutzEls zei…
Spannende tijden, maar fijn dat alles nu geregeld is.
anja zei…
Ik kreeg vorig jaar al een voorproefje van je "opruimwoede", toen ik de prachtige gehaakte kleedjes van je mocht ontvangen. Die hebben nu (bijna) allemaal hun plekje in ons nieuwe huis gekregen. Gefeliciteerd met de verkoop van woning + winkel. Willen jullie wel een plekje in Nederland houden? Of overwegen jullie om het hele jaar rond in Frankrijk te gaan wonen? Succes bij alles!
Marthy zei…
Wij willen zeker een plekje in Nederland houden, Anja.
Bill zei…
Your move sounds exciting. We just moved a month ago further up the coast and inally are settled. Good luck sorting everything out.
Dat is een grote, zo te lezen goed overwogen, beslissing!
Maar jullie vinden daar zeker weten wel weer een fijn plekje.
Succes met het op- en leeg ruimen. XxX
Marthy zei…
And that's a lot, Bill;-)
Griemmank zei…
Mooi, dat jullie én de fietsenmaker met zijn gezin blij zijn met deze beslissing. De maand maart wordt dus wel behoorlijk druk, want een huis opleveringsklaar maken is altijd meer werk dan je zou denken. Wij zijn heel veel verhuisd en ik onderschatte het altijd een beetje.
Annelies zei…
Vandaar die aanhanger die bij jullie huis 'geparkeerd' staat, zoals je pas geleden schreef! Een soort van verhuisaanhanger!
Sterkte met opruimen, spullen uitzoeken en opslaan etc. In ieder geval een heerlijk vooruitzicht om straks, na alle verhuisdrukte, weer naar jullie Franse stek te vertrekken! Lieve groet
Lut en Luc zei…
Niet zo verrast door het nieuws, want ergens had ik tussen de lijntjes al zo'n vermoeden gekregen bij het lezen van je blog Succes!
Elizabeth zei…
Oh..., wat een stap! Dat had ik echt niet aan zien komen...sommige lezers van je blog blijkbaar wel.
Nu snap ik waarom de aanhangwagen mee moest :)
Ik hoop toch echt dat jullie een fijn ander plekje kunnen vinden in Stolwijk, want daar zijn jullie toch wel aan verknocht.
Succes met opruimen en al die klusjes die nog wachten!
Marthy zei…
Het feit dat twee van onze kinderen en dan ook nog twee kleinkinderen op Stolwijk wonen maakt dat wij hier niet vandaan gaan, Elizabeth. En daarbij is het gewoon een fijn dorp.
In de weer zei…
Wat fijn Marthy, een nieuwe periode in jullie leven breekt aan.
Geniet ervan om weer in het Franse huis te zijn en de rest komt ook wel weer.
Zal voor jullie duimen ;-)