Doorgaan naar hoofdcontent

Thierry Mugler : Couturissime

Het plan was om met vrienden gisteren een stadswandeling in Dordrecht te gaan maken maar door storm Dennis zagen we daar maar vanaf en togen we naar Rotterdam naar de Kunsthal.

Daar was de allereerste overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de Franse maker Thierry Mugler, kunstenaar – visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur.

Al bijna vijftig jaar verbaast hij de wereld met zijn bijzondere creaties. Deze foto is uit zijn jonge jaren, ondertussen is hij heel wat ouder en zwaarder geworden.

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het mooiste dier op aarde: de mens. Om dit wezen te verheerlijken gebruik ik alle middelen die ik tot mijn beschikking heb: mode, shows, parfums, fotografie, video... "

Al zijn kledingstukken zijn spectaculair en ook de accessoires zijn groots. Er zijn meer dan 150 outfits te zien uit de periode tussen 1977 en 2014, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden.  

 
Grote sterren droegen zijn kleding, vaak in films of video-clips, zoals Diana Ross, David Bowie, Lady Gaga, Liza Minnelli, Diane Dufresne en Céline Dion. Hij ontwerpt kostuums voor de tours en video’s van Mylène Farmer en Beyoncé.

 Hier David Bowie. Dit pak werd ook tentoongesteld maar deze foto er van vond ik mooier.

 Zijn creaties waren vaak heel uitbundig en hij gebruikte allerlei materialen zoals metaal, imitatiebont, vinyl en latex.

Het werk van Thierry Mugler is nog steeds van grote invloed op nieuwe generaties couturiers.

 Een prachtige tentoonstelling en dan een zondag met slecht weer zorgden ervoor dat het druk was in het museum maar gelukkig niet zo druk dat het hinderde. We konden alles en dat was heel veel, op ons gemak bekijken. 

 Indrukwekkend, deze tentoonstelling.

Reacties

Emie zei…
Dat ziet er uit als een spetterend kleurrijke tentoonstelling. Ik had nog nooit van de man gehoord, eerlijk gezegd. Goede zondagmiddag besteding terwijl Dennis rond raasde!
Sjoerd zei…
Volgens mij was het helemaal niet erg dat de wandeling niet doorging... Mooie objecten maakt die man.
Marthy zei…
Ik had dit achteraf gezien niet willen missen, Sjoerd.
Jolande zei…
Nou dat was dan toch een heel leuk alternatief voor jullie zondag.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Heel bijzonder allemaal wat hij gemaakt heeft. Heel mooi om te zien volgens mij.
In de weer zei…
Nou dit stond al op ons programma voor a.s woensdag. Heb er nu extra zin in !
Marthy zei…
Dit ga jij mooi vinden Toos.
Unknown zei…
Was een prachtige collectie een echte aanrader