Doorgaan naar hoofdcontent

Met de pont naar de overkant

Vanuit het Loetbos waar we donderdag fietsten konden we twee kanten op om een rondje terug naar huis te maken. Rechts naar de dijk langs de Hollandsche IJssel of links naar de dijk van de Lek. Ik wilde naar de Lek, had al een vaag plan over hoe daar verder te gaan. We kwamen uit in Krimpen aan de Lek, een dorp wat valt onder de gemeente Krimpenerwaard waar ook Stolwijk onder valt. 

Zoals ik al verwacht had  kwamen we precies uit bij de veerstoep en ik vertelde Mart dat ik naar de overkant wilde. Daar is een plek waar ik al zo lang niet geweest ben en op die plek wilde ik wat foto's maken. Dat zou nu, door de Corona lockdown, wel eens kunnen lukken,

 In tegenstelling tot de Hollandsche IJssel  zijn er op de Lek altijd veel vrachtschepen te zien en het blijft mooi om daar naar te kijken. Ik vind het altijd zo'n echt Hollands gezicht.

Op deze foto het mooie kerkje van Krimpen aan de Lek met daarnaast de veerstoep. Morgen laat ik de foto's zien die ik aan de overkant maakte.

Reacties

Sjoerd zei…
Goh, dat is de eerste keer dat ik het woord veerstoep tegenkom. Nooit van gehoord, hier wordt dat een aanlegsteiger genoemd. Weer wat geleerd vandaag. Dat eerste vrachtschip vind ik ook mooi in beeld gebracht.
Bertiebo zei…
Ik denk bij al jouw foto's van de laatste tijd dat het zo Hollands is. Behalve die Belgische vlag natuurlijk.
Emie zei…
Niet dat ik nou zo poëtisch ben,maar ik zeg ik Marsman na: denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan...
Dat is waar ik ook aan dacht. Heel mooi.
KnutzEls zei…
Ook een mooi stukje Nederland.
Marthy zei…
Een veerstoep is iets anders dan een aanlegsteiger Sjoerd. Het is eigenlijk een stenen helling die uit het water loopt naar de weg waar de pont (het veer) tegenaan loopt.
miekequilt zei…
Mooi daar. Ik vind een pont altijd zo leuk om mee over te steken.
Marleen zei…
Het is een gebied waar ik totaal onbekend mee ben. Het is mooi daar!