Doorgaan naar hoofdcontent

Onderneemsters die een pluim verdienen

De ondernemers tak die wel heel zwaar getroffen is in deze Corona tijd is de horeca. Zij zaten in één keer zonder inkomsten terwijl de kosten gewoon doorlopen. Van onze zoon in Scheveningen horen wij trieste verhalen van horeca ondernemers die nu failliet gaan met alle gevolgen die dat met zich meebrengt, lichamelijk en geestelijk.

Gelukkig zijn er ook die het om diverse redenen net kunnen redden en die ondertussen met allerlei leuke initiatieven wat inkomsten bij elkaar proberen te sprokkelen. Neem nou de uitbaatsters van 'Het Wapen van Stolwijk', ons plaatselijk café en lunchroom.
Twee pittige jonge vrouwen, vriendinnen van dochter Floor. Ze zijn eerst begonnen met de binnenboel een nieuw likje verf te geven. Dat moest toch gebeuren en als je het zelf doet spaar je het geld voor de schilder uit werd er geredeneerd.

Met 5 mei en Moederdag hebben zij samen met hun personeel leuke geschenkpakketten gemaakt die men online kon bestellen en die dan thuis werden gebracht. Op 5 mei onder andere met versierde fietsen.

Nu de regels voor de horeca wat versoepeld zijn hebben zij een houten kraam voor het pand gezet en verkopen ze allerlei soorten lekkere broodjes en bekers soep en je kan er ook een bekertje koffie, thee of fris krijgen. Geen gek idee want er komen altijd veel recreatie fietsers en wandelaars door Stolwijk die hier gewend waren om op te steken. En ook de Stolwijkers zelf  drinken er af en toe een kopje koffie en maken dan even een praatje met elkaar.

Reacties

Bertiebo zei…
Dat zijn mooie dingen voor de mensen. En van die vrouwen ook
Wat een leuk idee. En fijn voor de wandelaars, fietsers en de bewoners zelf, die ook wel eens wat anders willen dan een boterham met kaas.
Wat zijn ze inventief en voor ons geeft het wat kleur aan de zaak!
KnutzEls zei…
Vrouwen die de handen uit de mouwen steken. Prima, beter dan mekkeren.
miekequilt zei…
Wat een leuk initiatief. Ik wens de dames veel klandizie.
In Rotterdam zijn een aantal restaurantjes die óf van het begin af aan 'open' gebleven (meteen: 'Dan kom je HIER toch gewoon lekker iets afhalen?', met slimme aanpassingen waardoor dat ook veilig kon), of de tijd hebben gebruikt om te herpakken, en nu extra feestelijk open gaan. Het mooist is het als dit in stijl gebeurt, zonder lelijk afplaktape, rood-wit afzetlint of waarschuwingsteksten met 'vanwege de coronacrisis...' Ons buurtrestaurant 'Mevrouw Meijer' heeft bijvoorbeeld voor de balie een sierlijk hekje gemaakt met champagnekoelers eraan, zodat je die anderhalve meter al vanzelf houdt. Je kunt daar tasjes meekrijgen met allemaal lekkere gerechtjes erin. Het loopt als een trein. En het ziet eruit of ze het nooit anders gedaan hebben, of corona geen enkele rol speelt.
Sommigen (hopelijk velen) gaan het redden, velen (hopelijk sommigen) niet
Marthy zei…
Ook onze zoon ging door met zijn wijnwinkel met een paar mooie wijnvaten voor de deur waarachter hij zijn klanten hielp. Er is veel mogelijk, zelfs in corona tijd.
Marleen zei…
Mooie creatieve ideeën. Duimen dat ze het gaan redden!
Emie zei…
De creativiteit die volgt op destructie, hoorde ik vanmorgen op de radio zeggen. Ik wens alle ondernemers dat toe en neem mijn petje voor ze af.
Marthy zei…
Ja, dat is mooi gezegd en ook helemaal waar. De mens heeft een groot herstel vermogen.
Bill zei…
Very creative ideas and such determination to survive in these corona times. Best of luck to them!
Griemmank zei…
Het warmere weer gaat nu ook meezitten voor dit soort buitendingen. Heel goed van deze dames!! Niet bij de pakken neer gaan zitten maar creatief zijn en iets dóen. De meeste mensen waarderen dit soort acties en doen graag mee.