Doorgaan naar hoofdcontent

Stay safe

Deze muurschildering zag ik verleden week vanuit de auto toen we er langs reden. Het stond wat naar achteren tussen de huizen, langs de provinciale weg bij Bergambacht en ik dacht meteen dat ik het eens moest gaan fotograferen. Een paar dagen later stond er en stukje in een plaatselijk krantje over het ontstaan van deze muurschildering. 

De jongeman die dit gemaakt heeft, Robert van Herk, komt uit Bergambacht en muurschilderingen met graffiti maken is wat hij vaak doet. Hij wordt tegenwoordig ook gevraagd voor evenementen en hij verzorgt workshops en maakt muurschilderingen bij mensen thuis. 

Zijn oma vond dat hij wel een muurschildering kon maken om onze medemens een hart onder de riem te steken.  Dat bracht hem op het idee om deze muurschildering te maken voor de helden van de zorg. 

Hij nam contact op met de gemeente Krimpenerwaard en besprak wat de mogelijkheden waren en dat ging gesmeerd, er werd zelfs een budget beschikbaar gesteld voor dit project. 

Een plek vinden waar het kunstwerk op gemaakt kon worden was snel gevonden, een muur van de jeugdsociëteit Local.  Zij wilden met alle plezier hun gebouw beschikbaar stellen. Wat betekent dat veel jongeren de boodschap op die manier mee krijgen.

Help de zorg, stay safe!

Reacties

Emie zei…
Geweldig! Deze knalt eruit en heeft een mooie en aansprekende boodschap. Prachtig dat het zo snel gerealiseerd kon worden.
Jeanne zei…
Mooi project zo!
miekequilt zei…
Wat mooi. Geweldig dat zijn oma dat bedacht en dat de gemeente meewerkte.
Sjoerd zei…
Een mooie mural voor hen die dat verdienen.
Jolande zei…
Een mooie mural en het verhaal erachter maakt het nog net wat mooier.
Bertiebo zei…
Win-Win. Mooi!
In de weer zei…
Goed idee was dat !
Marleen zei…
Heel erg leuk, en prachtig gedaan.
Wat fijn dat de gemeente snel meedacht en meewerkte. Heel goed gelukt.
Bill zei…
It's a beautiful mural and a wonderful thought by his grandmother.
Marlou zei…
Het ziet er lekker vrolijk uit.
Stay Safe!!
Onliemie zei…
Amaai, super!