Doorgaan naar hoofdcontent

Varen in Friesland

Wat een heerlijke dag hadden we gisteren, we gingen varen. We hadden een motorsloep gehuurd en zijn daar de hele dag mee op het water geweest en dat was echt geweldig. Een prachtig uitgestrekt gebied waar we maar een paar boten tegenkwamen, normaal gesproken zou het hier loeidruk moeten zijn.

Voor de kinderen was het een hele nieuwe ervaring, vooral Luuk vond het geweldig, zeker als hij af en toe even aan het roer mocht staan.


We konden niet onder alle bruggen door dus speciaal voor ons gingen ze open. Bij één brug moesten we drie euro tol betalen wat de kinderen in een klompje mochten doen. En dat klompje hing aan een hengel die de bruggenwachter uithing.


 Ja, vanaf het water is Nederland ook prachtig.


 En toen gingen we ook nog eens door een sluis, de kinderen werd het principe daarvan uitgelegd en Luuk vond het allemaal vet gaaf.

Aan het eind van onze vaartocht deden we nog een rondje Tjeukermeer en daar mocht het gas even open, dit vonden mijn mannen natuurlijk prachtig.


Reacties

Bertiebo zei…
Wat heerlijk! Jullie zijn bofkonten!
KnutzEls zei…
Heerlijk daar. En voor de kinderen een heel avontuur.
Ageeth Mooij zei…
Heerlijk Marthy! Op het water is het leven zo zorgeloos vind ik, alles glijdt van je af.
Kees zei…
Prachtig fotoreportage Marthy, mooi landschap. vanaf het water is het altijd weer heel anders dan vanaf de weg.
Groet Kees.
Varen is heerlijk, jullie hadden geluk dat de sluizen en bruggen bediend werden. Hier is alles nog in winterbediening voor de pleziervaart.
In de weer zei…
Geweldige belevenis Marthy, voor jullie allemaal !
Sjoerd zei…
`Dat lijkt me voor een ieder wel leuk...
Anoniem zei…
Hoe zit het dan met de Corona-lockdown
Marlou zei…
Ha Marthy,

wat heerlijk zo op het water.
Het was dan ook heerlijk weer!
De foto's zijn super!

Groetjes van Marlou

.
Nederland, mooi land!
Emie zei…
Die trotse kinderkoppies zijn onweerstaanbaar!
Marleen zei…
Vanaf het water ziet alles er net weer anders uit. Prachtige foto's!
miekequilt zei…
Wat een mooie foto’s. Vroeger, heel lang geleden, ging ik vaak met mijn ouders en broer naar Friesland op vakantie. Ik herken het heerlijke gevoel van op het water zijn.
Bill zei…
Beautiful photos and views, a wonderful day to spend on the water. I love seeing the windmill.
Marthy zei…
Vanaf 1 mei kon er in Friesland weer gevaren worden, we hadden geluk.
anja zei…
Ik begrijp het plezier dat jullie hadden, maar vraag me toch af, waarom jullie dit deden. Je kunt nu niet naar Frankrijk, in verband met de lockdown in Frankrijk vanwege het Corona-virus. In Nl hebben we een zogenaamde intelligente lockdown. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat wij Nederlanders ons gezonde verstand gebruiken, en ons niet onnodig gaan verplaatsen binnen Nederland.
Marthy zei…
Anja, op mijn blog laat ik anderen een kijkje nemen in mijn leven. Ik ben daarin erg open, laat weinig achter van hoe ik leef. Maar verantwoording over hoe ik leef ga ik niet geven. Dat houdt niet in dat je jouw mening niet mag geven, anders zou ik hier geen reacties moeten toestaan. Ik respecteer jouw mening die in dit geval dus anders is dan de mijne.