Doorgaan naar hoofdcontent

Brocantemarkt in La Voulte

 Ik las op internet dat de brocantemarkt in La Voulte weer open was en daar reden we zondagmorgen al vroeg naar toe. Dat vroeg is om twee redenen, ten eerste omdat het dan nog lekker rustig is en ten tweede omdat een deel van de markt in de zon ligt en dat vind ik al gauw te warm. Het was heerlijk om weer over zo'n markt te slenteren en al het moois wat er staat te bewonderen.

 Het was een goede markt, veel mooi aanbod. Jammer dat ik niet nog een huis heb om in te richten want dan zou ik het wel weten. 



Ik kocht deze drie Franse kommen. Ik heb er al meer en gebruik ze overal voor. Ik ga er niet eens eerbiedig mee om, stapel ze gewoon in elkaar maar heb er nog nooit eentje gebroken.

 Voor die kommetjes betaal ik maar een paar euro per stuk maar voor dit setje betaalde ik wat meer. Het is geëmailleerd aardewerk en ik was er weg van. Stevig onderhandeld want dat kan ik goed maar wilde er toch nog even over nadenken. Een uurtje later ben ik het toch gaan halen. Deze handelaar kende ik niet maar hij had prachtige spullen, ik moest me inhouden om niet nog meer te kopen.

En bij het scheiden van de markt zag ik dit lieverdje nog staan. Voor een paar euro was ik de gelukkige bezitter. Hij is nog helemaal gaaf, ook de handvatten. Die ga ik met wat licht schoensmeer mooi soepel wrijven en de mand zelf krijgt een lekker sopje. 

Zus ging mee voor de gezelligheid, ze hield niet van rommelmarkten en zou zeker niets kopen. Haha, wat heeft die lekker lopen te snuffelen, ik moest haar af en toe mee trekken. Ook voor haar ging er geregeld wat in de tas die onze mannen zo goed waren om te sjouwen.
Volgend jaar wil ze weer mee!

Reacties

miekequilt zei…
En volgend jaar willen wij ook graag weer mee. Wat mis ik het!
Sjoerd zei…
Dat lijkt me best leuk om daar eens rond te struinen. Hier vind je meestal alleen maar rommel.
KnutzEls zei…
Ook jij zou een tv-programma kunnen vullen, net als de Salvage Hunter. 😁😁🍀
Marthy zei…
Leuk Mieke, ik verheug me er al op.
Marthy zei…
Er is bijvoorbeeld ook altijd veel gereedschap te koop, Sjoerd.
Oh wat een leuke markt, én aankopen. Heerlijk dat er weer iets meer mag en kan.
Onliemie zei…
Zalig zo'n marktjes . Wat kocht je weer mooie spulletjes. En haha de mannen. Die moeten altijd lopen sleuren met de aankopen. Maar daarvoor nemen we ze mee. Toch? ;-)
Dat is het ware rondstruinen! Goed geslaagde aankopen. Ik kan niet kiezen of ik de drie Franse kommen of de boodschappenmand het mooist vind. Hoeft ook niet, jij hebt ze (-:
Marthy zei…
Het hoeft allemaal niet zo voor de mannen maar ze schikken zich. En daarna zijn we met zijn vieren gaan eten in ons favoriete restaurant en dat werd erg gewaardeerd.
Marthy zei…
Die boodschappenmand voor mij, die is zo leuk dat ik vrolijk word als ik er naar kijk.
Bertiebo zei…
Oooh die kommen en die mand...super
Ik kijk er echt naar uit om weer eens een Brocante markt te bezoeken. Je vondsten zijn prachtig Marthy!
Marlou zei…
Ha Marthy,

een brocante markt. Heerlijk en inderdaad: vroeg in de morgen...
Ik mag er ook graag rond"schumen"
Jij hebt mooi gescoord: die kommetjes passen hier ook!!

Leuk, dat jij Koepelduin ook kent en in Noordwijk bent opgegroeid...

Groetjes, Marlou
Kees zei…
Prachtige aanwinsten weer Marthy, groet kees.
schrijfsels zei…
Fijn dat het bezoeken van zo'n markt ook weer kan en mag!
Willy zei…
Fijn dat het weer kan. Leuke aankopen!