Doorgaan naar hoofdcontent

Sjoon Limburg

 Er waren drie weken wandelvakantie ingepland deze zomer en die gaan alle drie niet door. De eerste week begin mei en dat ging niet wegens de corona en de andere twee weken eind september en in die tijd gaan we verhuizen dus jammer dan, volgend jaar beter. Om ons zelf toch nog een beetje te verwennen boekte ik een korte wandelvakantie van drie dagen in Zuid-Limburg, voor ons de mooiste streek in Nederland om te lopen.

We vertrokken gisteren halverwege de ochtend naar Holset, een gehucht in de buurt van Vaals. Daar streken we om kwart voor een neer op het terras van herberg 'Oud Holset' wat net om twaalf uur open was gegaan. Zo gauw wij in Limburg zijn willen wij koffie met vlaai, ongeacht welke tijd we aankomen. Rode pruimenvlaai dit keer, heerlijk.

 We gaan drie dagen lopen van herberg naar herberg, iedere dag zo'n 18 km. Gisterenmiddag hebben we alvast een wandeling gemaakt van 8.5 km, het zou een pittige wandeling zijn door het klimmen en dalen. Maar de conditie is door het vele lopen in de polder prima, die kleine hoogteverschillen zijn geen punt. 

Natuurlijk zagen we bij de eerste bocht al een kruis, de eerste uiting van het Rijke Roomse Leven.  Er zullen er vast nog vele volgen.

 Al heel snel zagen we naast een voormalig klooster wat nu ingericht is als museum met een verzameling van 200 heiligenbeelden dit grote beeld. Als je op de afbeelding klikt kan je de teksten lezen die er op staan. Ik vond het wel grappig.
 Het was genieten om zo te lopen door het prachtige heuvellandschap.


Met deze rij Christusbeelden is het terras van 'Oud Holstet' aangekleed. 

En op dat terras dronken wij wat aan het eind van onze wandeling. Daar waren we wel aan toe want het was warm geweest. Mart een biertje en ik iets wat erg lekker was maar waar ik de naam niet meer van weet. Er werd hier 's avonds ook gegeten en dat werd in twee shifts gedaan omdat men niet alle gasten in één keer op het omgebouwde terras kwijt kon. Wij hebben om half acht gegeten en zaten tot half tien buiten, het was een prachtige avond.

Reacties

Annelies zei…
Heerlijk om daar in dat mooie heuvellandschap te kunnen wandelen na alle 'platte' polderwandelingen van afgelopen weken. Enwat treffen jullie het met het weer. Vanmiddag drink je vast weer zo iets 'lekker onbekends' op een terrasje. Wat een geluk dat gisteren die terrassen weer open mochten! Goed gepland allemaal. Fijne wandeldagen nog.
Onliemie zei…
Nederlands Limburg is prachtig. Ook één van onze favorieten. Terrasjes doen, daar moeten wij hier nog even mee wachten. Geniet van het wandelen de komende dagen. Het zijn maar heuveltjes daar in vergelijking met wat jullie gewend zijn in de Ardèche. Al een beetje "vooraf training" want het ziet er hoopvol uit : 15 juni de grenzen weer open!
Emie zei…
Dat is nog eens een ander landschap dan de polders. Je krijgt er vast het echte vakantiegebied.
Marlou zei…
Heerlijk lopen in Limburg.
Ik ben er ook graag en we zingen:

We sjon os Limburg is
Begrip toch nemes
Es allein de Zuderling
Dae Limburg leef is

Groetjes!
Irene zei…
Prachtig daar.... Genieten van al het moois.
Het drankje is een aperol spritz, een heerlijk zomer drankje....
Ageeth Mooij zei…
Veel plezier verder!
Neeltje zei…
Prachtig daar en heerlijk die wandelingen.
KnutzEls zei…
Dat ziet er zeer gezellig uit!
Bertiebo zei…
Heerlijk, vakantie... en dan met zulk weer!
Zo fijn dat de horeca weer open mag. En jullie maken heerlijke wandelingen. Ga zo door!
Sjoerd zei…
Dan ben je vlak bij ons in de buurt. Zo groot is zuid Limburg niet... Maar wel mooi.
Ook niet ver van bij ons, veel wandelplezier!
In de weer zei…
Een schot in de roos, deze korte vakantie. Nog veel wandelplezier !
Marthy zei…
Echt lekker, Irene.
Anoniem zei…
O wat heerlijk! Wij zijn met ons gezin in de meivakantie een week naar Zuid Limburg geweest, zo genoten daar. Wij zaten in Vijlen, vlakbij Holset. Wij misten het uiteten gaan wel, Zuid Limburg is voor ons eten bij 't Hijgend hert'.
Lies
Anoniem zei…
Fijne wandeldagen!
Lies
Marthy zei…
't Hijgend Hert, daar hebben wij eens overnacht en ook gegeten, goede herinneringen aan.
Daar was ik ook eens, heerlijk gegeten. Zuid-Limburg is zo mooi. Net als de rest van Nederland trouwens.