Doorgaan naar hoofdcontent

Van Epen naar Gulpen 19 km

De eerste dag van de route ging voor een deel door het Geuldal en gisteren liepen  we door het dal van de Gulp. Op weg daar heen kwamen we dit mooie wegkruis tegen. We hadden iets meer bewolking als de vorige dagen maar daar viel gelukkig geen regen uit.

Er viel weer heel wat te genieten, vooral van de vele veldbloemen in het Gulpdal. 

 Vlakbij het water veel koekoeksbloemen.

De Gulp is een snelstromende zijbeek van de Geul en loop door een deel van de Belgische provincie Luik en in Nederland door Zuid Limburg.

 Veel prachtige huizen langs de beek met grote tuinen en bij een van die tuinen kon je wat drinken. We hadden de dag ervoor geen koffie gedronken maar hier was zoveel ruimte, mijn foto beslaat maar een kwart van de tuin, dat we bezweken en dat kwam eigenlijk doordat de vrouw van de tuin zei dat ze Victoria vlaai had en dat is echt de vlaai der vlaaien. Wat smaakte dat samen de de koffie lekker. We hebben ons meegebrachte lunchpakket daarna nog maar even in de rugzak laten zitten. 

 Vlak voor Gulpen kwamen we langs een oud kasteel. Er was niet te lezen hoe het heette, stond ook niet in onze routebeschrijving maar internet bracht uitkomst. 

Kasteel Neubourg werd gebouwd in 1288 en is in bezit geweest van allerlei voorname families maar sinds 2004 wordt het kasteel weer particulier bewoond en laat men er restauratiewerk uitvoeren.

Reacties

Onliemie zei…
Wanneer we de grens weer over mogen om te kamperen in Nederland, komt Zuid-Limburg sowieso als eerste aan de beurt. Niet ver rijden en prachtig om te wandelen en fietsen. Je liet ons mooi meegenieten van de vergezichten en Limburgse gezelligheid. Nu over een paar dagen weer naar de Ardèche. Geluksvogel dat je bent!
Sjoerd zei…
Er staan momenteel veel oude ruïnes in de steigers om daar weer mooie optrekjes van te maken. We leren het hopelijk nog eens. Het hele centrum van Gulpen is afgelopen maanden op de schop geweest om dat woeste zijriviertje weer te bedwingen.
Muggenbeet zei…
Voor zover ik Nederland ken, is dit toch zowat het mooiste stukje ervan. Of vergis ik me? :)
Marlou zei…
ha Marthy,

helemaal mijn wandeling.
Heerlijk! 💚

Groetjes van Marlou
Emie zei…
Wat een romantisch landschap waar jullie doorheen wandelen!
Dat zijn zeker grote tuinen. Het is toch fijn dat we weer ergens terecht kunnen voor koffie met iets lekkers.
Anoniem zei…
Mmm dat adres wil ik wel graag weten van die overheerlijke vlaai...
Lies
Bertiebo zei…
Ha, de vlaai der vlaaien. Die wil ik wel eens proeven. Even gegoogeld. En ik zie banketbakkersroom, appel/ananas, amandelschaafsel, slagroom.. Mmmmmm!
Grappig toch: vlaai heet hier vla, en wat jullie vla noemen is hier pudding 😀
Marthy zei…
Oh Inge, je gelooft toch niet dat ik dit op mijn leeftijd nog omdraai. Dat krijg ik niet meer in mijn systeem hoor.
Marthy zei…
Het is bijna een lunch, Bettie, maar dan wel een lekkere.
Marthy zei…
Wij liepen daar over een smal pad achter grote tuinen, daar kan ik geen adres van maken Lies. Maar ik weet dat 'De Smidse'ze ook serveert.
Marthy zei…
Wij vinden van wel maar dat is natuurlijk persoonlijk. Onze Krimpenerwaard, een oude polder is ook prachtig.
Toen ik klein was hebben we ooit gekampeerd in deze regio. Fijne herinneringen aan. Het is daar prachtig.