Museum waardig

Al wandelend hier in deze omgeving kom je van alles tegen wat er eigenlijk niet hoort, we hebben in de loop van de jaren al heel wat zien liggen. Vaak aan de rand van een dorp maar ook op grote boerenerven en dan in het bijzonder oude auto's. Er wordt een ander voertuig aangeschaft en de oude blijft gewoon staan waar die het laatst stond. Dat is natuurlijk heel makkelijk als je volop ruimte hebt en er blijkbaar weinig of geen regelgeving is op dat gebied.
 
Dit gaat ook zo met tractoren en landbouwmachines of oude bouwmaterialen. Gelukkig wordt veel aardig uit het zicht genomen door wilde braam, brandnetels en klimop en het is gelukkig ook niet overal zo.

Maar deze oude restanten uit een ver verleden mogen van mij gerust blijven staan, ze zijn zo mooi dat ze wel naar een museum kunnen.


Reacties

 1. Dat ziet er leuk uit, zou ik wel in mijn tuin willen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen wij in ons eerste huisje samen woonden, hadden we een salontafel gemaakt van een oud karrenwiel. Enorm hip! Ik moest er meteen aan denken tien ik jouw foto's zag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat weet ik nog goed, helemaal 'in' was dat toen. Geen behoefte meer aan zo'n tafel want in dat geval kan ik misschien nog wel iets voor je regelen, haha.

   Verwijderen
  2. Ha ha idd een tafel van een wiel (ik zie het zo voor me een oom en tante van me hadden die, met een glasplaat erop) of een lamp ervan. Was echt helemaal hip.
   Lies

   Verwijderen
 3. Je zou het slordig kunnen noemen....
  maar ach zolang het een paar karrewielen of oude boerenkar is past het wel in het landschap.
  Kan me wel storen wanneer mensen hun afgedankte wasmachine,koelkast of auto de afgrond in gooien,wat ik in menig land tegen gekomen ben.
  In Frankrijk zelfs bijna geheel verlaten dorpen waar ik door de vensters van oude vervallen huizen gekeken heb, de keukentafel vol koffie kommetjes,de koffiepot midden op tafel, de plakstrip vol vliegen aan de lampenkap, het bloemetjes schort aan de knop van de stoel, het plasje op de plavuizen keukenvloer wat bij elke drup regenwater uit het lekkende dak groter werd, het leek erop dat de bewoners jaren geleden van het ene moment op het andere hun huis uitgevlucht waren.Had soms het gevoel in een filmset beland te zijn waar de acteurs elk moment binnen konden stappen....
  Tot op de dag van vandaag begrijp ik dit niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met auto's, wasmachines en koelkasten heb ik de meeste moeite, die zijn vervuilend.

   Verwijderen
 4. Hier staat er zo nu en dan ook wel iets langs de weg, maar meestal vrij nieuw en afgedaan als oud. En daar zou nog best iemand blij mee kunnen zijn ook. Toch gaat het de grote kraakwagen in. En dat is toch doodzonde. Geef mij maar dan die slordigheden"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch wel apart hoor maar mooi tegelijk, rommelig, nee hoor niet in Frankrijk, hihi.
  Groet kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gek he, dat een karrewiel wel kan en een koelkast niet. Hier stond laatst een koelkast. Zo stom, er was geen huis in de buurt, dus iemand heeft er mee moeten rijden. Waarom dan niet naar de geeigende plek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het verleden zag je hier ook wel koelkasten, zomaar op een stille plek in de natuur. Onbegrijpelijk.

   Verwijderen
 7. Zo heeft ieder land zijn eigen gewoonten... Ik mag dat wel, dat oude en versleten gereedschap. En daar kan dat nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het hoort gewoon bij Frankrijk, vinden wij. Ik zou maar wat graag zo'n oud karrewiel in mijn achtertuin willen hebben hier...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.