Een echte aanrader, heerlijke frisse smaak, de schaal ging
schoon leeg en was ruim voldoende voor zes personen.
Tiramisu met limoncello
Voor 1 flinke schaal:
1,5 pak lange vingers
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
120 gr poedersuiker
3 citroenen
120 ml limoncello
verse munt
2 handjes blauwe bessen of ander vers fruit
Bereiden: Rasp bij 1 citroen de schil eraf. Deze citroen ga je zo ook gebruiken om uit te persen. Pers de 3 citroenen uit en vang het sap op. Meng dit met de limoncello en schenk in een diep bord. Zet even apart.Doe de slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op en voeg dan de mascarpone toe. Meng goed en roer de rasp van de citroenschil hier nog door. Haal een voor een de lange vingers door de limoncello en bedek hiermee de bodem van een glazen schaal. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag!
Haal de overgebleven lange vingers ook door de limoncello en leg deze op de mascarponelaag. Zorg ervoor dat de lange vingers de hele laag met mascarpone bedekken. Smeer nu weer een laag mascarpone over de lange vingers en zet de tiramisu met limoncello afgedekt in de koelkast. Laat minstens 1 uur opstijven en maak de tiramisu dan nog af met wat blaadjes verse munt, de blauwe bessen of ander fruit.
Reacties
En volgens mij heel leuk om te maken!