Weer op de fiets

Het is hier nog steeds prachtig weer en we willen de laatste weken hier graag nog zoveel mogelijk genieten dus we stapten gisteren weer op de fiets, we hebben de smaak te pakken. Startpunt was net zoals vorige week Vogüé maar we gingen deze keer niet van de route af voor Balazuc en konden daardoor een stuk verder rijden naar Grospierres. 

Wij rijden op oudere elektrische fietsen waarvan de actieradius niet zo groot is maar de ontwikkelingen in deze branche zijn snel gegaan en inmiddels zijn er veel krachtigere fietsen waarmee je de hoogtes hier makkelijker kan nemen en je een stuk verder van huis kan. We denken er dan ook sterk aan om twee van die meer sportieve fietsen aan te schaffen. Maar zo lang het vlak blijft en dat is deze route nagenoeg, doen onze fietsen het nog prima.

Zicht op de rivier de Ardèche. We waren op dit punt voorbij Ruoms en vlakbij Grospierres en we ontdekten rechts achter het eiland in het midden van de rivier een camping tussen de bomen, op de foto niet echt te zien. We vermoeden dat het de camping is waar mijn familie altijd staat, leuk.


We passeren op deze route veel tunnels en viaducten, zo wordt je er aan herinnerd dat je op een oud spoorwegtracé fietst.


Hier kijk ik uit op Vogüé en zijn kasteel, het eindpunt van de route. We hadden weer een heerlijke dag.

Reacties

 1. Wij hebben de laatste tijd ook veel gefietst. Meer nog dan gewandeld en het bevalt ons heel goed. Het is hier hartstikke vlak, maar ik ben toch regelmatig heel blij dat we heel goede e- fietsen hebben. Want het waait hier wel altijd natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren hier op de terugweg ook aardig wat wind en dan is zo'n extra duwtje heerlijk.

   Verwijderen
 2. Geniet er maar van, je hebt nog wat in te halen van het afgelopen voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen heeft die strenge Corona tijd anders ervaren Sjoerd. Wij hebben in die tijd genoten van het wandelen in onze prachtige polder en het mooie weer.

   Verwijderen
 3. Wat heerlijk dat ook het weer nog zo goed is, straks in NL kan je weer aardig aan de bak in het nieuwe huis, nu doe je alvast energie op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk en zorgeloos leventje op de pedalen,elke dag fantastisch weer en veel moois te zien onderweg.
  Ik gun het jullie van harte, geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Marthy, weer zo genoten van je mooie foto's. Bedankt voor alle inspiratie.
  Hartelijke groeten van Lex en Simone

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om wat van jullie te horen, Lex en Simone. Lieve groet, terug.

   Verwijderen
 6. We hebben thuis fietsen met middenmotor, dat fietst vele malen prettiger in de heuvels dan fietsen met motor in achterwiel. In Oostenrijk hebben we mountain e-bikes, dat is in de bergen geen luxe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze vrienden hadden fietsen met een middenmotor bij zich en dat is al fantastisch hier, Inge.

   Verwijderen
 7. Vanaf de brug kun je niet echt de camping zien maar je zit wel in de buurt. Wij zwemmen vanaf de camping met luchtbedden door alle stroomversnellingen naar de brug en dan nog door naar de volgende camping. Wat leuk dat jullie daar hebben gefietst. Als ik het zo zie zou ik zo graag nog even terug gaan, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zagen heel in de verte iets tussen de bomen, of het de camping was konden we niet echt zien. Gegeten in Grospierres bij de Belg.

   Verwijderen
  2. Leuk! zijn wij dit jaar niet meer aan toe gekomen, volgend jaar misschien leuk om samen te gaan :-)

   Verwijderen
 8. Heerlijk al die fietstochtjes, wij genieten ook nog steeds. Het weer is hier gelukkig ook goed ( niet zo warm als bij jullie ) maar toch lekker gefietst in t-shirt, dus we trappen heel wat kilometers weg. Geniet nog even en daarna heerlijk je nieuwe huis inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de warmte die we nog steeds hebben hier is fietsen fijner dan wandelen Toos, altijd een windje wat je voelt.

   Verwijderen
 9. Ja, Marthy, ook wij ervaren onze E-bikes (met middenmotor) als het beste wat we in de laatste twee jaar hebben aangeschaft! Bijna elke dag opnieuw een groot genot. En nadat ik dit schrijf, zit ik er binnen 5 minuten alweer op: gaan met die banaan ;-)! Lieve groet uit Perth, Jan & Dean

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij vinden onze fietsen hier al een genot maar nu we gezien hebben wat de meer modernere fietsen kunnen moet er nog meer plezier uit te halen zijn om hier te fietsen. Veel plezier, Jan.

   Verwijderen
 10. Heerlijk Marthy. Geniet er maar van. Wij schijnen ook mooi weer te krijgen. Genieten we lekker van dezelfde zon.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.