Doorgaan naar hoofdcontent

Beeldbank boerderijen

Dochter las online streekkrantje 'Het Kontakt' en zag daar iets waarvan ze dacht dat het mij wel zou interesseren. Ze kent haar moeder goed want het wekte direct mijn interesse en ik heb dezelfde avond contact opgenomen met de secretaris van de Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden. Die vertelde mij dat men al een paar jaar bezig is met het op de foto zetten van meer dan 2.500 boerderijen maar dat blijkt een hele klus.

'Op dit moment is meer dan de helft van de boerderijen in beeld gebracht. Aan de rest wordt hard gewerkt', aldus secretaris. De stichting probeert nu opnieuw om in contact te komen met mensen die mee willen helpen om de klus te klaren. Vrijwilligers dus die het leuk vinden om te fotograferen en wat affiniteit met het boeren leven is natuurlijk meegenomen. 

Nou, dit leek mij wel wat, ik help graag mee aan dit project. 

Ondertussen heb ik al een legitimatiebewijs met foto en een adressenlijst van boerderijen in Stolwijk die nog gefotografeerd moeten worden. Ook heb ik brievenbusflyers zodat de bewoners en eigenaren van de boerderijen weten wat er gaande is.

 Binnenkort horen jullie hier meer over.



Reacties

Emie zei…
Zeker echt wat voor jou! En je komt vast met heel veel leuke verhalen thuis waarvan wij weer mee kunnen genieten. Succes fotoreporter.
In de weer zei…
Echt wat voor jou Marthy.
Jij plezier met het fotograferen en zij van al je mooie foto’s.
Succes !
schrijfsels zei…
Ja, echt iets voor jou!
Bertiebo zei…
Mooie klus, Marthy
Judy zei…
Interessant, Marthy!
marga zei…
Wat leuk lijkt mij echt iets voor jou. Ook leuk om misschien in contact te komen met de bewoners van al die prachtige boerderijen.
Succes.
Marga
Ger zei…
Dat de stichting vrijwilligers zoekt om boerderijen te fotograferen stond ook te lezen op de website met beeldbank boerderij en erf waar ik jou poosje geleden op wees in mijn reactie,waarschijnlijk is het je toen niet opgevallen.
Echt iets voor jou Marthy, leuk om ook je bijdragen te leveren
Elizabeth zei…
Natuurlijk, dat past echt bij jou! En wat leuk om op deze manier met je hobby te kunnen bijdragen aan de beeldbank... Echt heel gaaf!
Leuk baantje, succes!
Marthy zei…
Meer naar de foto's gekeken dan de tekst gelezen, Ger.
miekequilt zei…
Wat
Wat leuk, Marthy. Hopelijk zijn er veel boerderijen op loopafstand zodat je twee hobby’s kunt combineren.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me een superopdracht waarin je je helemaal kunt uitleven. Laat ook eens horen wat de eisen zijn voor die foto's.
Onliemie zei…
Plezant jobke lijkt me dat. Laat er hier maar wat passeren dan kunnen we meegenieten.
Marthy zei…
Voorlopig allemaal op loopafstand en dat vond ik er ook zo leuk aan, Mieke.
Griemmank zei…
Dit is gewoonweg hét vrijwilligerswerk voor jou. Je bent er absoluut geknipt voor. Heel veel plezier met deze leuke job.
Doen! Dit is echt iets voor jou. En het lijkt me super om daaraan mee te mogen werken.
Veel plezier.