Doorgaan naar hoofdcontent

De zak van Sinterklaas

Er werd gisteren tegen de avond aangebeld en voor de deur stond het dochtertje van een vriendin van onze dochter Floor, Deze vriendin is samen met haar zus eigenaar van café - lunchroom Het Wapen van Stolwijk. Samen met een personeelslid van het café kwamen de dames een zak van Sinterklaas brengen en er werd onder veel gegiechel van de jongste bij gezegd dat het van Floor was. Ik vond het zo jammer dat je in deze tijd van Corona beperkingen die twee niet even gezellig binnen kon vragen.

Dit is de inhoud van de zak, zo leuk. De pepernoten meteen in een schaaltje op tafel gezet, ik had ze nog niet gekocht.

In de bijgaande envelop een waardebon voor een liter verse soep. 

En die soep ga ik deze week bestellen bij het Wapen, er is keuze genoeg, kijk maar even. Dagelijks worden daar grote pannen soep gemaakt, alle producten daarvoor worden in de plaatselijke supermarkt gekocht. Ze hebben door het hele dorp flyers in de bus gedaan en een gesprek gehad met Gerrit, de eigenaar van de supermarkt die het goed vond om de soep ook in zijn zaak te verkopen. 

Respect meiden, jullie weten wat het ondernemerschap inhoudt.

Reacties

Ageeth Mooij zei…
Wat een leuke verwennerij!
Je mag ze trouwens best binnen vragen: "Thuis, zowel in huis als in de tuin of op het balkon, ontvangt u 1 groep van maximaal 3 personen per dag (exclusief kinderen t/m 12 jaar). Hierbij dient u er altijd voor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden en ook de hygiënemaatregelen naleven."
Marthy zei…
Misschien ben ik wel te voorzichtig maar ik vind het moeilijk om mensen in deze tijd zomaar binnen te vragen, Ageeth.
Onliemie zei…
Wat een verwennerij. Verrassingen zijn altijd leuk hé. Wij passen hier ook erg op met mensen binnen vragen. Doen we niet en onze eigen kinderen komen met mondmasker en bijna enkel buiten. Behalve de jongste want die is zogezegd mijn "knuffelcontact" omdat ik op de kindjes pas één dag in de week. Maar knuffelen doen we wel niet uit voorzorg. Wat kijk ik uit naar een coronavrije periode.
Ageeth Mooij zei…
Dat begrijp ik Marthy! Het is verantwoordelijkheidsgevoel in de hoop dat spontaniteit straks weer een vanzelfsprekendheid zal zijn.
In de weer zei…
Kijk aan, wat leuk, Sinterklaas heeft jullie nieuwe adres ook !
Een lief gebaar !
miekequilt zei…
Wat leuk en lekker en lief. Dat wordt smullen voor jullie. Welke soep wordt het?
Ik snap dat je voorzichtig bent, dat geeft niks en snappen de meiden echt wel. Fijn weekend nog.
Emie zei…
Wat een leuke verrassing. Dit soort creatieve initiatieven bewonder ik. Voor mensen in de horeca zijn het extra zware tijden en wat steun op deze manier is geweldig voor alle partijen.
Sjoerd zei…
Een litertje erwtensoep gaat er altijd wel in hier... Welk een prima initiatief om het hoofd boven water te houden. Alleen vanuit Zuid-Limburg wat ver om te komen halen...
Bertiebo zei…
Die vrouwen komen er wel. Leuk hoor
Judy zei…
Wat ontzettend lief! Het is dit jaar behelpen met Sint en Kerst.
Ger zei…
Super makkelijk al die bestel en afhaal adressen nu de horeca gesloten is.
Gelukkig hoeven we in corona tijd niet om te komen van de honger.
En ik kom er steeds meer achter hoe vindingrijk en creatief ondernemers zijn in tijden van corona.
Maar laten we hopen dat binnen niet al te lange tijd de deuren van al die ondernemers weer open kunnen. Ook al is koken mijn hobby en ben ik vaak in de keuken te vinden, ga ik ook heel graag uit eten.
Dat de soep met broodjes jullie mag smaken en wie weet heel Stolwijk en omgeving!!!
Fijne zondag,Ger
Marthy zei…
Ik hou ook van koken, Ger. Maar deze week ga ik gewoon een makkelijk dagje inlassen met die bon.
Marthy zei…
En toch ga ik Sinterklaas vieren, Judy. Weliswaar met gescheiden gezinnen dus twee keer maar ik laat me het niet ontzeggen want ik geloof nog heilig in de goedheiligman.