Doorgaan naar hoofdcontent

Een kreupel schaap

Ik zag het al uit de verte, in een wei met schapen week de houding van één schaap sterk af met die van de rest. Of was het geen schaap, was het een geit of een kleine pony? Dichterbij gekomen hebben we heel goed gekeken en konden er niets anders van maken, dit was een schaap. Maar een schaap wat liep op de knieën van zijn voorpoten. Tenminste, ik neem aan dat een schaap knieën heeft.


Hier, kijk maar naar deze foto, hij loopt op zijn knieën. Jammer dat ik er niet aan dacht een filmpje te maken, doe ik eigenlijk nooit, maar het beest liep te grazen dus bewoog zich net als alle andere schapen daar in die wei langzaam naar voren, geen twijfel mogelijk. 

Dus nu is de vraag, wat mankeert dit schaap. Ooit een poot gebroken en daarom zijn houding aangepast of heeft hij soms reuma, als een schaap al reuma kan krijgen. Ik kon het aan niemand vragen want er was niemand. In ieder geval had het schaap er geen zichtbaar hinder van. Dat hij dan nog maar lang mag leven daar in die lekkere groene wei tussen de andere schaapjes.

Ik had dit bericht al eerder gemaakt en later hoorde ik dat schapen wel meer in deze houding lopen te grazen. Deze schapen hebben last van rotkreupel, dat is een ontsteking aan hun hoefjes.
Wat sneu.
 

Reacties

Lot zei…
Dat kan het inderdaad zijn maar soms hebben ze een houtje/sneetje oid tussen klauwen. En dat is makkelijker op te lossen
Sjoerd zei…
Ik vind het toch een beetje zielig voor dat beest.
Judy zei…
Ach jee, ik hoop dat ie geholpen wordt.
Doordat er wat met hun hoefjes is. En ze niet nagekeken en schoongemaakt zijn kunnen er ontstekingen ontstaan. Dierenmishandeling dit. Dier laten lijden. Als het daar door komt.
KnutzEls zei…
Wat zielig. Maar de boer moet dit toch ook wel zien....? En dan iets er aan doen...?
Ach gos, da’s zielig
Toevallig zag ik een van de afgelopen dagen ook een schaap op die manier grazen. Ik dacht dat het door het drassige weiland kwam, maar de andere schapen hadden er blijkbaar geen last van.
Ger zei…
Stel dat het schaap idd met Rotkreupel besmet is dan mag ik hopen voor het beest dat de eigenaar er alles aan doet wat behandelen betreft.
Anders zie ik het somber in voor het zieke schaap, op de eerste plaats omdat Rotkreupel erg pijnlijk is en het dier daardoor minder gaat lopen, minder gras vreet, zal vermageren en daardoor minder weerstand heeft met grote kans om andere ziektes te krijgen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Als één schaap geïnfecteerd is dan mag je er vanuit gaan dat de omgeving van dat schaap ook snel besmet raakt.
Oh.....arme schaapjes!!!
miekequilt zei…
Och, wat een zielig schaap. Hopelijk heeft ie geen last van bovengenoemde ziektes.
Emie zei…
Wat ziet dat er sneu uit zeg.
Griemmank zei…
Ja, dat is rotkreupel. Eigenaar van de schapen moet beter opletten om dit te voorkomen. De schapen lijden echt. Je mag best hierover een melding doen bij de dierenpolitie. Die zoekt dan wel uit waar de eigenaar woont en neemt contact met hem op.

https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html
Onliemie zei…
Echt zo zielig. Ik ben er even niet goed van. Arm schaapje.
De foto's doen pijn aan mijn ogen maar als het schaap geen pijn bij het lopen heeft...
Marthy zei…
Hij had er geen zichtbaar last van.
Unknown zei…
Het kan zijn dat de eigenaar dit al weet . Dat hij dus al de behandeling herft gedaan . Het is niet binnen 1 uur genezen . Als jij een gekneusde enkel hebt . Ik noem maar iets . Dan gaat daar ook tijd in zitten met helen .
Unknown zei…
Helaas is rotkreupel niet altijd te voorkomen . Het kan zo maar in 1 keer opkomen . Wij hebben een schapen boer jn de buurt . Die uitstekend voot zen dieren zorgt . En daar komt soms rotkreupel ook voot
Dit word zeker behaneld