Doorgaan naar hoofdcontent

Langs de Vlist

We gingen verder met onze wandeling van maandag langs het riviertje de Vlist. Het is een veenrivier en werd vroeger gebruikt als boezem voor de polders rondom het riviertje, er stonden veel molens voor het verpompen van het water aan de oevers van de rivier. 

In die tijd werd de Vlist gebruikt voor transport van goederen van Schoonhoven naar Utrecht. Tegenwoordig is het geliefd bij wandelaars en fietsers die je er vooral 's zomers veel ziet.

Je kan langs de Vlist dan ook genieten van prachtige boerderijen, allemaal goed bijgehouden en bij veel ook nog met mooie tuinen.


Wij lopen hier vaak en altijd zie je wel weer wat anders, iets wat je de de vorige keren niet was opgevallen.

Wat een schoonheid dat prachtige bovenraam. Hier sta ik ook altijd even stil om de mooie voortuin te bewonderen, vol met vaste planten.

In deze boerderij ben ik vaak binnen geweest maar dat is al weer heel lang geleden. Ik heb hier een paar jaar yogales gevolgd. 

Op een vorige wandeling hier had ik dit al gezien en nu nam ik er maar eens een foto van, Leuk om je houten slee op die manier te gebruiken. En als er sneeuw of ijs komt haal je die twee plankjes weg en kan de slee weer gebruikt worden waar hij oorspronkelijk voor bedoelt is.

Reacties

KnutzEls zei…
Veel mensen voelen ook ineens de neiging iets meer rondom huis te versieren. Leuk hoor, die slee.
Emie zei…
Wat apart, dat bovenraam. Het lijkt bijna op een kerkraam. Aan de steentjes eromheen lijkt het origineel maar toch vind ik het niet erg passen bij de rest van de boerderij.
Prachtig, dat bovenraam
Bertiebo zei…
Leuk die boetderijen. Toch weer heel anders dan in onze omgeving
Marthy zei…
Het is inderdaad overdadig bij een verder eenvoudige boerderij.
miekequilt zei…
Heerlijk zo’n mooie omgeving. En wij boffen maar weer, met jou als fotograaf.
Sjoerd zei…
Mooie omgeving, aan de huizen kun je toch wel zien waar het geld zit.
Prachtige omgeving. Het wordt niet voor niets parel van de randstad genoemd. Ik maar er maar niet te veel reclame voor (-: Jouw foto's zijn altijd super, Marthy!
Wat leuk, die slee met plankjes!
Judy zei…
Prachtige boerderijen! Wat leuk, die slee! Ik heb er één in de berging staan....
Marthy zei…
Wat let je, Judy.
Griemmank zei…
Misschien wel het mooiste riviertje van Nederland. Ik vind het zo leuk als jij foto's laat zien van een omgeving die ik zo goed ken(de). Normaal vind ik fotoblogs erg saai, maar voor jou maak ik graag een uitzondering :-)
Marthy zei…
Fijn je te kunnen plezieren, Wieneke.
Ger zei…
Meestal blijft het bij mij niet alleen naar foto's kijken op de blogs die ik met veel plezier volg.
Pak nou zo'n mooi bovenraam in boerderij, wil daar dan meer over weten en ga opzoek, waarom die vorm,wat is de betekenis etc. Maar waar begin je.....met het woord bogen venster zie je door de bekende bomen het bos niet meer, dus gooi ik er nog wat meer zoekwoorden in met plaatnamen en hun oude typische boerderijen.
En dan kom je er al snel achter dat er héél......ja héél veel informatie te vinden is over de bouwstijl van boerderijen in de prachtige omgeving waar jij woont.
En al snel kreeg het raam de toepasselijke naam: engelenvenster.
Al zoekende kwam ik op internet ook blogpost Verlichte boerderijenroute van jou tegen van paar jaar geleden met hele serie boerderijwoningen met engelenvensters,had ik dat maar eerder geweten, haha.
Maar al lezende heb ik weer de nodige interessante informatie tot mij genomen, 'n mens is nooit te oud om te leren
Onliemie zei…
Echt mooi Nederland!