Doorgaan naar hoofdcontent

Luchten

Behalve dat je mooi uitzicht hebt is het leuke van wat hoger wonen dat je de mooiste luchten langs ziet trekken. Vroeg in de middag deze weer. Een soort wattendeken in de lucht met daaronder nog een flinke streep blauw, de zon probeert er door de komen maar dat lukt net niet. Ook hebben we al prachtig avond- en ochtendrood langs zien komen, dat moet ook nog een keer op de foto. Ik hou van luchten, vooral die boven de polder maar van zo'n hoger standpunt als hier kijk je weer heel anders tegen een lucht aan. Het geeft meerwaarde aan het wonen in een appartement op de tweede etage. Nooit verwacht.

Reacties

Bertiebo zei…
Mooi ja, ik zou best naar een iets hoger gelegen appartement willen. Maar mijn man niet en die wil ik wel mee
Marthy zei…
Dat snap ik, van die man.
Emie zei…
Ook wij genieten ons suf van al die mooie luchten die we vanuit ons hoge appartement hier kunnen zien. Maar ook als ik gewoon mijn ommetje door de buurt maak...
Ger zei…
Nog even dan hoef je niet meer op je mobiel te kijken of naar het weerbericht te luisteren om te weten wat voor weer het wordt,dan lees jij de wolken;-)
Wanneer ik je foto zo bekijk denk ik aan altocumulus.
Als kind fantaseerde ik bij grote,witte bloemkoolvormige wolken aan de horizon, op plek waar ik ver weg kon kijken, dat daar Oostenrijk lag met besneeuwde bergen waar Heidi samen was met haar Opa-Berg
Sjoerd zei…
Een tuintje in de wolken...
Judy zei…
Dat is een mooi voordeel van zo hoog zitten, prachtige lucht!
Dichter bij de wolken en bij de vliegende vogels zijn zeker voordelen van hoog wonen, is mijn ervaring.
miekequilt zei…
Wat een mooi uitzicht. Ga je nu een cursus wolken lezen volgen?
Heerlijk, die mooie luchten.
Marthy zei…
Haha, dat lijkt me wel wat, Mieke.
Marthy zei…
Ja, dat hou je toch niet voor mogelijk, Inge.
Marthy zei…
Heidi, verliefd was ik op dat boek.
Anoniem zei…
Van playmobil hebben ze nu Heidi en opa en de hut enz. Misschien iets om aan je kleindochter te geven en dan zelf lekker meespelen ;-)
Lies
Marthy zei…
Wat leuk! Ik ga eerst eens op zoek naar het boek, dan begin ik met het haar voor te lezen.
Ja de Hollandse luchten zijn prachtig, zeker in deze tijd van het jaar. Kan er ook van genieten, van avondrood tot dramatisch donkergrijs, allemaal even spectaculair!