Doorgaan naar hoofdcontent

Over een kinderwagen en een molen in de polder

Schitterend weer gisteren en wij besloten een lange wandeling te gaan maken. Achteraf bleek het de warmste negen november ooit gemeten te zijn geweest en dat was te merken ook. Wij liepen de Bilwijker polder in en we kwamen de kinderwagen weer tegen op een boerenerf, ik blogde er hier al eerder over. Deze keer stonden er behalve potjes jam ook twee plantjes in en hele leuke gehaakte pannenlappen.

Vandaag heb ik geen tijd meer maar morgen pak ik de fiets en ga zo'n plantje en een setje pannenlappen halen, die laatste leuk voor een cadeautje. We moeten onze lokale ondernemers tenslotte steunen, haha.


Kijk, door deze polder lopen we en we gaan richting die molen daar in de verte. Die staat langs het riviertje de Vlist.

Aan de slootkant zat een reiger, ik had geluk, ik kreeg hem mooi scherp op de foto. Met vogels is dat altijd maar even afwachten hoe zo'n foto er op je laptop uit ziet.

De jaartallen op de molen geven 1874 - 2010 aan. In 2010 was de restauratie klaar aan de molen en ik ben er nog steeds blij mee dat dat toen gebeurd is. Ik kom vaak door deze polder rijden als ik richting Oudewater ga en dan is de molen altijd een soort baken voor me, een prachtig baken.

We gingen voor de molen niet direct rechtsaf langs de Vlist maar we gingen eerst nog even achter de molen langs. Daar ligt natuurgebied 'De Hoge Boezem' van Zuid-Hollands landschap. Even kijken of er nog vogels te spotten waren maar dat viel tegen. Op een paar eenden na was er niet veel bijzonders te zien. 

We waren op dit punt nog lang niet thuis en hebben nog veel meer gezien. Dat komt nog.

Reacties

Bertiebo zei…
Die plantjes in de kinderwagen
Wat leuk. Ik snap dat je terug gaat
Emie zei…
Zo aandoenlijk die verkoop vanuit de kinderwagen.
Annelies zei…
Wat leuk, zo'n oude kinderwagen! Onze dochter heeft als baby nog in zo'n antiek geval gelegen. Nog een wat ouder en lager geval dan die je in jouw blogje laat zien. Had 'm destijds helemaal opgeknapt en opgeleukt. Ze lag altijd heerlijk te deinen in haar 'postkoets' en ze viel direct in slaap!
Judy zei…
Leuk idee, die kinderwagen!
KnutzEls zei…
Alleen die kinderwagen al noodt tot kopen.
Sjoerd zei…
Mooie foto's, vooral die reiger die er idd super opstaat.
Leuke verkoopplek!! Ik zou ook weer langsgaan.
Ze weten de klanten te lokken daar!
Marthy zei…
Met die foto was ik ook erg blij, Sjoerd.
In de weer zei…
Een pracht van een molen Marthy en de rest is ook leuk om tegen te komen op een wandeling.
Grappig, die kinderwagen met spulletjes
Elizabeth zei…
Wow... die reiger... Mooi bekend landschap op de foto's. En wat is het genieten met dit prachtige weer hè...
Heel gaaf idee om een oude kinderwagen te gebruiken om je spulletjes aan de weg te verkopen!
Ger zei…
Met zo'n kinderwagen aan weg en waterkant wordt de aandacht van voorbijganger wel getrokken, de eerste gedachte bij mij zou niet zijn: goh wat leuk daar wordt wat leuks of lekkers verkocht....
De reiger staat er ook heel goed op aan de waterkant, verwacht elk ogenblik dat de kop met lange snavel het water in schiet en eruit komt met visje in de bek
Marlou zei…
Ha Marthy,

wat een enig idee, die kinderwagen...

groetjes!
Marleen zei…
Mooie omgeving om te wandelen. En superleuk die kimderwagen.