Doorgaan naar hoofdcontent

Pieterpad: Groesbeek - Gennep 16 km

Drie dagen Pieterpad en wat hebben we genoten. Er was nog genoeg kleur in de natuur, zo mooi, soms stonden we met zijn vieren gewoon even stil om die schoonheid op ons in te laten werken. Ja, we waren met zijn vieren wat natuurlijk tegen de regels is maar verder hielden we ons keurig aan de regels.

We zaten op de grens van Gelderland en Limburg dus we zagen al veel kloosters en kapelletjes. Dit was een Mariakapel maar dan we een heel moderne.

Je vraagt je bij zo'n hol onder een boom toch altijd af of zich hier dieren schuil houden. Er zouden natuurlijk ook kabouters kunnen wonen.

Blad aan de bomen is mooi maar ook al dat beukenblad op de grond gaf het bos kleur.

De Martinustoren in Gennep is nu een uitkijktoren. Het schip is verwoest in WO II. Er is hier aardig huis gehouden, vooral tijdens de bevrijding.

Gemeentehuis van Gennep. Gennep heeft negen jaar bij België gehoord. In 1839 kwam het weer bij Nederland.

We hadden vooral de eerste twee dagen prachtig weer met veel zon. En als dan dat herfstlicht tussen de bomen schijnt op takken met nog wat blad is dat een prachtig gezicht.

Normaal overnachten we bij 'Vrienden op de Fiets' maar dat vonden we in deze Coronatijd niet raadzaam dus we hadden een hotel geboekt in Boxmeer wat aardig tussen de drie etappes in lag. Een hotel met 22 kamers waarvan er maar vijf bezetwaren, wij meegeteld. Echt overheerlijk gegeten daar op die twee avonden. 

Reacties

In de weer zei…
Prachtig Marthy om daar nu te lopen en dan nog heerlijk logeren en eten in een bijna “privé hotel”
KnutzEls zei…
Even er tussenuit, dat kan toch zo heerlijk zijn.
Sjoerd zei…
Af en toe er tussenuit is toch lekker...
Annelies zei…
En die mooie wandeltocht leverde weer een schitterende kopfoto op! Fraaie herfstkleuren en die weerspiegeling in het water: genieten!
miekequilt zei…
Heerlijk om zo te wandelen. En voor ons ook fijn, want we kunnen weer genieten van mooie foto’s.
Dat stuk hebben wij ook gelopen, prachtig daar!
Emie zei…
Dit soort korte actieve vakanties zijn goud waard!
Marthy zei…
Wij waren blij verrast. Wat is het daar mooi.
Marthy zei…
Voor herhaling vatbaar.
Marthy zei…
We waren er wel een beetje aan toe, Els.
Onliemie zei…
Wandelen is zowat het enige dat we nog als ontspanning kunnen doen. Bij ons mogen we nog met 4 mits afstand en anders met mondmasker. We mogen eens een keertje iets meer? ;-)
Marthy zei…
Laten we daarom maar blij zijn dat we zo gezond zijn dat we kunnen wandelen. Het leven van mensen die beperkingen hebben zal er door de Corona een stuk minder leuk uit zien.