Doorgaan naar hoofdcontent

Pieterpad: Vierlingsbeek - Tienray 22 km

 Onze derde opeenvolgende dag op het Pieterpad. We liepen over het mooie Landgoed Geysteren wat een particulier landgoed is, nog steeds eigendom van de baron van Geysteren. 

Naast de Oostrumse beek, naar het schijnt de mooiste van Noord-Limburg staat een Frankische boerderij met een watermolen. Deze molen is van het type rosmolen, vroeger aangedreven door een paard en hij heeft tot 1928 dienst gedaan. In dat jaar kocht de gemeente Venray het maalrecht af van de baron om de waterhuishouding van de beek te verbeteren. De watermolen is na restauratie weer maalvaardig.


Er stromen veel mooie beken op het landgoed Geysteren. Over een van die beken deze brug gemaakt van een grote boomstam.


Voor deze laatste dag was er veel regen voorspeld maar die regen zou uit het westen komen en wij liepen ver oostelijk. Op deze foto is te zien dat we nog steeds volop zon hebben, de schapen zoeken zelfs de schaduw van de boom op.


Ons pad bracht ons bij een kasteelhoeve waar we zelfs over het terrein en door het poortgebouw mochten lopen. Dat zie je niet vaak in Nederland. In Frankrijk lopen de wandelroutes dikwijls over privé terrein, vaak ook over het erf van een boerderij.

Dit is het dorpje Meerlo, het laatste dorp voor Tienray, onze eindbestemming van deze drie dagen. Ondertussen was het rond drie uur en de lucht begon behoorlijk dicht te trekken. De laatste kilometers werd de pas er flink ingezet, we hadden geen zin om nu nog die regenbroeken aan te moeten trekken. Op een paar spatjes na bereikten we droog de auto terwijl het in het westen van Nederland al uren regende. We prijsden ons gelukkig.

We hebben een heerlijk lang weekend gehad in een prachtige omgeving en hebben onszelf beloofd om hier nog eens heen te gaan. We hebben nu gewandeld maar ook om te fietsen is deze streek fantastisch.

Reacties

Ageeth Mooij zei…
Prachtige foto's, mooie herfstkleuren!
Annelies zei…
Bijna jaloers op die mooie wandeltochten die je in Nederland mag maken.
Ach, dat komt straks hier ook wel weer. In de tussentijd genieten we gewoon extra van jouw wandelingen!
Emie zei…
Ik kan me goed voorstellen dat je helemaal opkikkert van een wandeling in zo'n mooie omgeving.
Prachtig al die herfstkleuren!
Marthy zei…
Jullie mogen wel heel weinig hè. Gelukkig dat we hier wel mogen wandelen, het is en blijft een heerlijk tijdverdrijf.
miekequilt zei…
Zo’n watermolen vind ik prachtig. Fijn dat we konden meewandelen.
Sjoerd zei…
Mooie foto's weer. Zeker ook van die boombrug.
Onliemie zei…
Mooi Nederland. Ik kijk er naar uit dat we weer mogen komen. Prachtige plekjes om met "ons busje" te doen.
Marlou zei…
Prachtig...
Ik wil deze ook lopen...

groetjes!
Ger zei…
Zo te lezen en te zien weer genoten van wandelroutes in mooie omgeving en de weergoden waren jullie goed gezind.
Ik verdiep me ook wel eens in de Pieter en Klompenpaden en zie dat er in die laatste steeds meer mogelijkheden bijkomen,heerlijk voor al die fervente wandelaars. Ik voelde mij afgelopen woensdag al een tevreden en gelukkig mens toen ik op De Strabrechtse-Heide 2,5 kilometer liep met rollator waar ik van tijd tot tijd op ging zitten😁
Marthy zei…
Wat goed van je! En ook van de kleine dingen is het genieten Ger.