Doorgaan naar hoofdcontent

Oliebollen en twee troubadours

Onze zwager Kees is gek op oliebollen, hij lust er wel pap van. Toen hij dan ook tijdens onze wandeling op het Pieterpad een oliebollenkraam zag op het parkeerterrein waar wij onze auto net hadden neergezet liep hij er snel naar toe om een zak te halen. 'Lekker voor bij de koffie' zei hij, helemaal gelukkig. In het hotel waren ze zo vriendelijk geweest om een kruik met koffie voor ons te vullen dus halverwege de ochtend vonden we twee boomstammen waar we op konden zitten voor de koffiepauze. Er bleken 6 oliebollen in de zak te zitter, de twee extra kwamen wel op volgens Kees.

Nou, dat klopte want er passeerden twee wandelaars, ook Pieterpadlopers en die boden we die twee oliebollen aan. 'Graag, maar dan zingen we eerst een liedje voor jullie'. Uit een foudraal wat op een rugzak was gebonden kwam een kleine ukelele en de twee troubadours zetten een lied in.


Ze hadden er blijkbaar lol in, wij ook hoor en brachten zelfs vier liedjes ten gehore. Bij het laatste liedje dacht ik er gelukkig aan om een filmpje op te nemen. Dat doe ik bijna nooit dus het is een wonder dat het gelukt is. Ik ging achter Mart staan en steunde op zijn rug. De mannen kregen een welverdiend applaus en als beloning ieder een oliebol.

Geweldig weer, zo'n ontmoeting.

Reacties

Emie zei…
Wat ontzettend leuk, Marthy. Dat soort ontmoetingen doen een mens goed en daar hou je de hele dag een vrolijk gevoel aan over!
Annelies zei…
Wat leuk om zo'n muzikaal stel tegen te komen. Zoiets vergeet je vast nooit meer! Misschien ook wel wat voor jullie om de volgende keer met een muziekinstrument op stap te gaan????
KnutzEls zei…
Wat leuk! Ze hebben er zin in.
Marthy zei…
Haha, niemand van ons vieren kan een instrument bespelen maar we zouden natuurlijk een zangkwartet kunnen vormen;-(
Sjoerd zei…
Wat een leuke ontmoeting hebben jullie gehad. Twee troubadours met plezier in het leven zo te zien en te horen.
2x heerlijk, wat een leuke dag.
miekequilt zei…
Wat een leuke ontmoeting voor jullie allemaal.
Bertiebo zei…
Superleuk. Waar oliebollen al niet goed voor zijn
Geweldig zo'n ontmoeting. En ze zingen ook nog op de muziek van mijn lievelingsgroep Rowwen Hèze, die uit Noord-Limburg (America) komen.
Marthy zei…
Die kleine kwam uit Limburg, de lange uit Noord-Holland en waren beide fan van Rowwen Hèze.
Annelies zei…
‘Dacht eerst aan ‘Jo met de banjo en Lien met de mandoline, maar dat is een lied voor een vrouwenwandelclub en de mannen moeten natuurlijk ook mee. Dan maar ‘de paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas’!
Marleen zei…
Ontzettend leuk Marthy. Van zo’n spontane actie word je helemaal vrolijk.
schrijfsels zei…
ja leuk, op melodie van Rowwen Hèze
Ger zei…
Hoe leuk om te lezen dat in deze blogpost alles samen komt uit verleden tot heden,
De oliebol: in de Middeleeuwen oliekoek genoemd, voedzaam, delen, gegeten bij vieringen en feestelijkheden
De troubadour: op reis, boordevol muziek, hij zong voor groot en klein publiek, hij maakte blij, melancholiek........de troubadour.....,lalalalalalalailalalailala.....om even bij de tekst van Lenny Kurh te blijven( mijn bijna buurmeisje vroeger)
En dit alles kwam voor jullie onlangs samen tijdens wandeling op het Pieterpad
In de weer zei…
Prachtig Marthy zo’n ontmoeting, ik vind het geweldig en zit echt te genieten.
Dat is toch smullen, van dat vrolijke stel en van de oliebollen.
Ik word er zó blij van.