Doorgaan naar hoofdcontent

Nog weinig kleur

Ik ging gisteren eens kijken in het polderbos 'de Hennepakkers' vlak achter ons appartementengebouw om te kijken of daar al wat kleur was. Maar op dit struikje met zijn mooie hefsttinten na was er weinig kleur te zien. De meeste bomen en struiken daar zijn gewoon nog groen.

De bladertooi van de meeste bomen wordt wel wat minder dik maar het gras in de weilanden daarentegen is nog sappig groen. 

Dit had ik niet verwacht, paddenstoelen in de polder. Dat zie je niet veel. Zal wel met de grond te maken hebben. Dit is de grootsporige champignon, er stonden er heel veel bij elkaar. 

De enige boom die al veel bruin blad had was de tamme kastanje en ik herkende hem aan de stekelige bolsters van de vruchten die op de grond lagen. Rondom ons Franse dorp hebben we onnoemelijk veel tamme kastanjebossen.

Veel eenden aan de kant en maar weinig in het water.

Wat leuk, hier staat de borage, komkommer kruid. Ik heb hem altijd in de Franse moestuin.

En dan zie ik ook nog zwart knoopkruid. 

En kamille. Hier heeft iemand een zakje gemengd zaad uitgestrooid, dat kan niet anders. Bedankt hoor, heeft dit blogbericht nog wat kleur.

Zonder kleur maar heel mooi, de uitgebloeide schermen van de grote engelwortel.

Ze waren met zijn tweeën en ik hoorde ze samen Frans spreken, deze vissers. Ik maakte even een praatje met ze en ze kwamen uit Franstalig België. Maar zelfs Fransen komen hier in de polder vissen, we zien ze regelmatig. Ik vroeg hoe ze onze polder vonden, 'Magnifique madam, vraiment magnifique'.
Kijk, dat hoor ik graag en gelijk hebben ze.

Reacties

Bertiebo zei…
Een leuke ontmoeting en mooie plaatjes
Sjoerd zei…
Hier is ook nog het meeste groen, maar het komt eraan. Mooie foto's Marthy.
In de weer zei…
Leuke ontmoeting voor jou en mooi is het daar zeker !
Judy zei…
Mooie foto's van een mooie polder! Leuk dat de mensen die je ontmoette dat ook vonden!
Emie zei…
Toch nog kleur gevonden. En nog een leuk Frans gesprek bovendien!
Elizabeth zei…
Ja, er zijn nog weinig herfstkleuren... Aan de weg waar wij wonen staan allemaal kastanjebomen en die zijn altijd vroeg.
Hier ook regelmatig vissers uit België; gewoon bij de sloot aan de voorkant van ons huis...